4 reden waarom je dagelijks moet bewegen

We weten allemaal dat we moeten bewegen maar toch nemen veel mensen er niet de tijd voor. In dit blog zal ik een paar redenen noemen waarom het goed is om te bewegen

 

Reden 1: Gezondere levensstijl

We weten het allemaal, bewegen is gezond. Daarom is het zo goed om elke dag te blijven bewegen. Het hoeft niet elke dag 2 uur in de sportschool te zijn, je kunt ook een halfuurtje of een uurtje sporten in de buitenlucht. Dit kan al voor veel voordelen zorgen.

 

Reden 2: Even rust pakken

Na een lange werkdag is het goed om even een frisse neus te halen. Dit geeft de drukte van de dag de kans om te verdwijnen en laat je echt even tot rust komen. Een blokje hardlopen of alleen maar even lopen is hier perfect voor.

 

Reden 3: Rugpijn

Veel mensen krijgen last van rugpijn of gewrichtspijn. Dit heeft vaak een makkelijke oorzaak: te weinig beweging. Met een kantoorbaan gebeurt dit al snel. Je zit de hele dag achter je bureau en komt daarna thuis om op de bank te gaan zitten. Je lichaam heeft af en toe beweging nodig en het is goed om dit elke dag even te doen. Je zal zien dat je minder last krijgt van deze klachten.

 

Reden 4: Ouderen

Ook beweging voor ouderen is erg belangrijk. Vaak op latere leeftijd merkt men dat alles wat stijver wordt en juist dan is beweging van belang om alles los te houden. Alleen een blokje om per dag zal al helpen en het is ook gelijk even lekker om een frisse neus te halen.