Hoe ik mijn angst onder controle heb gekregen

aangaan van je angst

1 op de 4 mensen in Nederland heeft ooit in zijn of haar leven last van angst. Dit kan klein zijn, maar ook zo groot dat dit het dagelijks leven belemmerd. Ik was een van die mensen die niet meer het huis uit kon komen omdat ik belemmerd werd door mijn angst. In dit artikel vertel ik hoe ik hier vanaf ben gekomen.

Aangaan van je angst

De belangrijkste manier om van je angst af te komen is door de confrontatie met je angst aan te gaan. Dit kan erg eng zijn en ik ben daarom gaan zoeken naar verschillende manieren om dit te doen. Ik ben samen met mensen de confrontatie aangegaan, zodat ik altijd iemand had om op te steunen. Maar ik heb ook gebruik gemaakt van VRET. Dit is virtual reality exposure therapie. Hierdoor kon ik rustig in mijn eigen omgeving de confrontatie met mijn angsten opzoeken.

Praten over de angst

Naast het aangaan van je angst is het praten over je angst ook een belangrijk onderdeel. Door toe te geven waar je bang voor bent en hardop uit te spreken hoe je je voelt tijdens een confrontatie leer je ook hoe je om moet gaan met je angst. Het heeft mij enorm geholpen om met een psycholoog te praten, maar ik kan me voorstellen bij minder ernstige vormen dat het ook kan helpen om gewoon met een vriend of familielid te kunnen praten.

Leren loslaten

Wat het gevaar is van een angststoornis is dat dit je leven kan beheersen. Je durft op een bepaald moment niet meer te genieten van het dagelijks leven zonder bang te zijn dat je geconfronteerd wordt met je angst. Soms zal je echt moeten leren het los te laten. Ik vond dit heel erg moeilijk, maar met de hulp van mijn familie en vrienden ben ik hier doorheen gekomen.

Heb jij ook last van angst? De eerste stap is om dit aan jezelf toe te geven. Zoek daarna iemand waarmee je hier goed over kan praten. Ik weet uit mijn ervaring hoe moeilijk dit is, maar het zal je zeker helpen.

Op vakantie in eigen land tijdens Corona

Op 13 oktober 2020 sprak minister Mark Rutte het land weer toe. Helaas niet met goed nieuws zoals in mei eerder dit jaar. Het land moet weer op slot. Voor horeca en de recreatiebranche hebben de nieuwe maatregelen een behoorlijke impact. En dat midden in de herfstvakantie! Terwijl veel vakantiegangers al eerder hun vakantie in Zeeland in de maand mei aan hun voorbij hebben moeten laten gaan herfstvakantie (vanwege de ingrepen van de veiligheidsregio), hebben ze de vakantie omgeboekt naar de. Die komt nu grotendeels weer te vervallen. Met het eigen gezin mag, maar wordt niet geadviseerd. Horeca is dicht, zwembaden beperkt open en overal dient een mondkapje gedragen te worden. Niet de ideale basis voor een heerlijke vakantie in eigen land.

Wat nu? Wanneer mogen we weer recreëren?

Dat is een goede vraag die veel Nederlanders zich nu afvragen. Want om nu op vakantie op een vakantiepark is op dit moment niet echt interessant. We hopen dat de nieuwe maatregelen weer net zo goed aanslaan als de vorige en dat we met de feestdagen samen mogen zijn met dierbaren om alsnog te genieten van een welverdiende vakantie. Die mogelijkheid is er zeker als je kijkt naar het verloop in het begin van Corona en de versoepelingen van de maatregelen in mei. In de hoop dat we vanaf het jaar 2021 weer langzaamaan terug kunnen naar het “normaal” zonder al die beperkingen en dat het bedrijfsleven weer een beetje aantrekt en de economie erbovenop komt!

Toch op vakantie ongeacht het dringende advies?

We begrijpen dat een vakantiehuis op een vakantiepark op dit moment niet erg interessant is om te boeken. Een hele dag in een “vakantiehuis” opgesloten te zitten, weinig te doen is in de omgeving, doordat er weinig open is, is niet wenselijk op een vakantiepark. Maar wil je toch op een unieke locatie buiten de mensenmassa je rust zoeken en ben je niet afhankelijk van faciliteiten en voorzieningen in de omgeving? Dan kan een vakantiehuis in Drenthe of op de Veluwe van een particuliere eigenaar wel een oplossing voor je zijn! Deze vakantiehuizen liggen over het algemeen midden in de natuur, op het erf van de eigenaar en/of zijn luxe uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een eigen sauna, hottub of jacuzzi en sommigen beschikken over een zwembad! Zo kun je genieten van je eigen vakantiehuis, makkelijk de natuur in voor een mooie wandeling of fietstocht.

Vakantiehuis in Drenthe of de Veluwe boeken?

Opzoek naar een vakantiehuis van een particuliere eigenaar? Kijk eens naar een vakantiehuis in Drenthe en/of de Veluwe. Veel particuliere eigenaren hebben op heerlijkehuisjes.nl hier hun vakantiehuis in de verhuur. Alle vakantiehuizen voldoen aan de RIVM-richtlijnen, zodat je verzekert bent dat alles goed schoon is gemaakt. Ben je toe om er even uit te gaan? Wacht niet langer en ondersteun hiermee ook de eigenaar van het vakantiehuisje, je doet dus niet jezelf alleen een gunst!

Een mobiele app voor voetbal gokken

Op voetbal gokken doen we allemaal wel eens. De laatste jaren is dat steeds toegankelijker geworden, mede dankzij de invloed van mobiele websites en apps van een bookmaker. Dit maakt het mogelijk om op ieder moment van de dag, onafhankelijk van waar je op dat moment bent, geld in te zetten op een voetbalwedstrijd. Wat is het effect van mobiele apps op de manier waarop we gokken op voetbal? 

Mobiel op voetbal gokken: toegankelijk voor iedereen

Gokken is in zijn algemeenheid steeds toegankelijker geworden voor een grote groep mensen. Niet alleen het gokken op voetbal, maar ook het gokken op zich heeft er de laatste jaren steeds meer actieve spelers bij gekregen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de introductie van mobiele casino’s en bookmakers. Waar men voorheen nog afhankelijk was van de desktop website van een bookmaker, daar kan je als speler tegenwoordig gokken via een mobiele website of app. Deze draag je, evenals je telefoon, altijd bij je. Staat er een interessante wedstrijd op het punt van beginnen, of wil je live inzetten op een buitenkansje tijdens de wedstrijd? Met je mobiele app schakel je sneller dan ooit. 

Sneller, efficiënt en aantrekkelijk 

Op voetbal gokken is nog nooit zo makkelijk geweest. Live en pre-match weddenschappen zijn binnen enkele handelingen geplaatst, en dat terwijl je onderweg bent in de bus of even aan het wachten bent op je volgende afspraak. Mobiel gokken is daardoor erg aantrekkelijk geworden, en dat heeft ook zijn gevaren. Desalniettemin is het voor de meeste mensen erg fijn om rustig vanaf een mobiele app te gokken, want deze werken vaak nog sneller dan de (mobiele) website. Start er zo direct weer een nieuwe wedstrijd? Tijd om je mobiele app te openen voor een overzicht van de beste weddenschappen.

Hoe sloop ik mijn keuken veilig?

Je bent de trotse eigenaar van een nieuw huis. Om van je nieuwe huis een thuis te maken moeten er nog wel wat aanpassingen worden gedaan. Vaak is een keuken iets wat je van jezelf wilt hebben, de kans is dan ook groot dat je een nieuwe keuken in je woning wilt plaatsen. Voordat je dit kunt doen moet je eerst wel de oude keuken uit de woning slopen. Op deze pagina lees je hoe je je keuken veilig kunt slopen.

Heeft de keuken een draagmuur?

Het is mogelijk dat je graag een open keuken wilt die in verbinding staat met je woonkamer. Voordat je zomaar wanden begint te slopen is het belangrijk om te kijken of je geen draagmuur gaat slopen. Draagmuren zorgen dat de constructie van je woning overeind blijft staan. Wanneer een draagmuur zonder voorbereiding wordt gesloopt kun je dit zien als een dat je een kaart uit een kaartenhuis pakt, waardoor het geheel instort. Op de bouwtekening van je woning kun je zien welke wanden een dragende functie hebben. Met de juiste voorbereidingen kun je veilig een draagmuur slopen.

Sluit de elektriciteit af

Voordat je (een wand) gaat slopen dien je altijd te controleren of er geen elektriciteitskabels door de te slopen wand lopen. Dit doe je eenvoudig met behulp van een leidingzoeker, welke in iedere bouwmark verkrijgbaar is. Wanneer er elektriciteitskabels in de wand aanwezig zijn dien je de stroom uit te zetten voordat je deze gaat verwijderen.

Afval afvoeren

Ga jij je keuken slopen? Dan blijf je zitten met een hoop afval. Je hebt immers allerlei keukenkastjes, het keukenblok en vaak wand of vloertegels. Gebruik een kar, bus of vrachtwagen om dit naar de vuilstort te brengen. Zorg dat je de brokstukken tijdens het slopen niet in de weg hebt staan, aangezien er op deze manier gemakkelijk ongelukken gebeuren.

Is een houten vloer verstandig met huisdieren?

Heb jij een hond, kat of ander huisdier? Dan is de liefde voor dit huisdier waarschijnlijk onvoorwaardelijk. Maar hoe zit het wanneer je die ene mooie houten vloer wil aanschaffen, kan dat wel als je een huisdier hebt? Ja, dat kan! In dit artikel leg ik je uit hoe je je houten vloer beschermt tegen (onbewuste) beschadigingen van je huisdier en hoe jij de vloer zo comfortabel mogelijk maakt voor je huisdier. Veel leesplezier!

7 tips om je houten vloer te beschermen tegen beschadigingen van je huisdier

Je hebt net je nieuwe lamelparketvloer in je woning liggen. Je hebt een enorm lieve hond, maar bent bang dat deze onbewust je vloer beschadigt. In dit geval zijn er een aantal maatregelen die je kunt treffen om dit zoveel mogelijk te voorkomen:

 1. Wanneer je huisdier nog niet zindelijk is, is het aan te raden om je vloerkleden even weg te halen. Wanneer er dan een ‘ongelukje’ heeft plaatsgevonden merk je dit snel op en kun je dit opruimen.
 2. Droog de pootjes van je huisdier af nadat deze buiten is geweest.
 3. Zorg dat je je vloer regelmatig stofzuigt, aangezien je huisdier zand en ander vuil van buiten mee kunnen nemen onder hun pootjes.
 4. Zorg dat de drinkbak van je huisdier zich niet direct boven de houten vloer bevindt. Zo is de kans dat er veel vocht op je vloer komt kleiner.
 5. Zorg dat je je houten vloer van een olielaag voorziet, deze werkt als beschermende toplaag.

Olielaag op houten vloer

Wanneer je je houten vloer voorziet van een beschermende laag Osmo olie heeft je huisdier meer grip op de vloer. Daarnaast zijn eventuele krassen eenvoudig weg te werken met een plaatselijke poetsbeurt. Dit maakt dat je vloer veel minder snel beschadigd door bijvoorbeeld de nagels van je huisdier.

Wat brengt een zonnepaneel op in Nederland?

Ondanks dat hier in Nederland niet altijd de zon schijnt, is ons klimaat goed genoeg voor rendabele zonnepanelen. Door zonnepanelen opgewekte stroom noemen we groene energie, omdat het onuitputbaar is en geen fossiele brandstoffen verbruikt. Maar hoeveel stroom levert een zonnepaneel nou eigenlijk in het Nederlandse klimaat? Lees verder en ontdek!

Wat is het vermogen van je zonnepanelen?

Hoeveel stroom een zonnepaneel oplevert is afhankelijk van het vermogen van het zonnepaneel. Dit vermogen wordt uitgedrukt in Wp (Wattpeak). De opbrengst van een zonnepaneel, oftewel de gewonnen energie wordt aangeduid in kWh. Deze twee gegevens krijg je van de zonnepaneel leverancier wanneer je nieuwe panelen aanschaft.

De opbrengst van een zonnepaneel in Nederland

Met de reeds behandelde aanduidingen van vermogen en energie kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel groene energie jouw zonnepanelen zouden moeten opleveren. 100 Wp staat gelijk aan 0,1 kWh. Wanneer je het nominale vermogen (Wp) vermenigvuldigd met de verwachte opbrengst (kWh) krijg je een nauwkeurige schatting van de opbrengst van de zonnepanelen. De leverancier kan je hier ook altijd mee helpen. Een nauwkeurige schatting is erg handig om te kijken hoeveel zonnepanelen je nodig bent om in je energiebehoefte te voldoen.

Zakelijke zonnepanelen huren of kopen?

Naast particulier zonnepanelen aanschaffen of huren worden nu ook bedrijven gestimuleerd om groene energie op te wekken. Terecht natuurlijk, omdat we met zijn allen de klimaatdoelstellingen willen proberen te halen. Maar wat is als ondernemer nou verstandiger? Zakelijk zonnepanelen kopen of zakelijk zonnepanelen huren?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw de omvang en het kapitaal van uw bedrijf. Kan jouw bedrijf op korte termijn een flinke investering missen die zich op lange termijn terugverdient? Dan is het waarschijnlijk verstandiger om zakelijk zonnepanelen te kopen. Heeft jouw bedrijf niet de vlottende activa beschikbaar om zonnepanelen voor de gehele stroombehoefte van je bedrijf te voldoen? Dan kun je beter zakelijk zonnepanelen huren.

Unibet voetbal gokken en winnen

Unibet voetbal gokken is misschien wel het meest bekende gokplatform van Nederland. Deze Zweedse gokaanbieder heeft in de afgelopen jaren een enorme database opgebouwd met klanten en weddenschappen op vrijwel alle grote en kleine voetbalcompetities. Inmiddels zijn duizenden liefhebbers van voetbal en gokken al aangesloten bij Unibet. Het bedrijf werd in 1997 opgericht, en is in de afgelopen jaren in rap tempo gegroeid, met onder meer een eigen app en diverse taalregio’s voor klantenservice en spelaanbod. Wat kan je hier doen?

Unibet voetbal gokken: alle mogelijkheden

Bij Unibet kan je gokken op alle grote en kleine voetbalcompetities in Europa en daarbuiten. In Nederland is het bijvoorbeeld mogelijk om op de Eredivisie in de zetten, maar ook op het tweede niveau, namelijk de Jupiler League. Dit geldt ook voor landen als Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en andere wereldwijde competities. Daarnaast beschikt Unibet, als relatief ervaren bookmaker, over een groot aantal optionele weddenschappen per wedstrijd. Je kunt kiezen voor single bets, maar ook voor combi’s met meerdere wedstrijden/weddenschappen.

Voordat je echter kunt gokken op voetbal, dien je te beschikken over een eigen account bij Unibet. Wil je gebruikmaken van een bekende betaalmethode bij Unibet? Kies dan voor Trustly. Dit is grotendeels te vergelijken met het bekende iDeal: snel en veilig.

Quoteringen van Unibet zijn hoog

Als gokspeler wil je natuurlijk profiteren van de hoogste quoteringen rondom een wedstrijd. Hoe zit het met de gemiddelde quoteringen bij Unibet voetbal gokken? Goed nieuws! De quoteringen bij Unibet zijn hoger dan het gemiddelde. Dit wordt berekend op basis van de marges tussen 1, X en 2. Die marges liggen bij Unibet gemiddeld hoger. Het wil niet zeggen dat het altijd beter is bij Unibet, maar in veel gevallen wel. Wil je dus gebruikmaken van de hoogste quotering, dan is deze gokaanbieder een goede optie.

De beste manier om te gokken op voetbal

Geld verdienen door te gokken op voetbal. Het is wat we allemaal willen, maar het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen lijken vanaf het begin het geluk aan hun zijde te hebben, terwijl andere mensen jarenlang op zoek zijn naar de juiste strategie. De beste methode om geld te winnen met online gokken op sport, en in dit geval voetbal, is voor ieder persoon anders. Er zijn echter wel een aantal factoren die het makkelijker maken om geld te verdienen met gokken op voetbal. Maak van je grote hobby een winstgevende business.

Gokken op voetbal: kies de juiste bookmaker

Het is je ongetwijfeld al opgevallen toen je op zoek ging naar mogelijkheden om online te gokken: het aantal online bookmakers. Wereldwijd zijn tientallen of zelfs honderden gokaanbieders te vinden, waar jij je geld kunt inzetten op voetbal en andere sporten. De hevige concurrentie tussen de verschillende gokaanbieders zorgt ervoor dat zij er alles aan doen om jou als speler te verleiden een account aan te maken. Dat kan op verschillende manieren, maar een bekende methode is door middel van een welkomstbonus voor nieuwe spelers. Deze welkomstbonus kan jij als speler activeren bij het aanmaken van een eigen account. Vaak krijg je 100% van je eerste storting extra als speelgeld, en dat scheelt behoorlijk in je bankroll. Check nog wel even de voorwaarden bij de bonus, maar het is altijd goed om een welkomstbonus te activeren wanneer je een nieuwe bookmaker kiest.

Maak gebruik van de kennis van experts

Waarom zou je alles zelf uitvinden, als je bij het inzetten van geld op wedstrijden ook gebruik kan maken van de kennis van experts? Diverse betting websites geven je de nuttige informatie en tips die ervoor zorgen dat je een scherpe voorspelling kan doen voor de aanstaande wedstrijden. Zeker binnen de voetbalcompetities in het buitenland is het lastig om alles te volgen, en dus zijn statistieken en tips van experts meer dan welkom. Wil je gokken op voetbal winstgevend maken? Ga op zoek naar interessante bonussen en maak gebruik van tips van experts.

 

 

Waarom jij naar de Costa del Sol moet gaan!

Een heerlijke bestemming en niet ver van Nederland, de Costa del Sol. Een plek waar een hoop mensen na de 1ste keer gaan verliefd op raken een huis kopen. Binnen de Costa del Sol kun je eindeloos veel hotels en appartementen vinden en daarbij ontiegelijk veel restaurants. Toch is het veel meer dan een zonvakantie en heb je een hoop bezienswaardigheden om te zien en is het heerlijk om te blijven. In dit artikel geven wij je wat informatie over de Costa del Sol en een paar bezienswaardigheden

Waar ligt de Costa del Sol?

Costa del Sol is geen stad of eiland, het is de benaming van de een kustgebied dat over de 300 kilometer doorloopt tussen Gibraltar en Almería. De Costa del Sol is onderdeel van Andalusië. De naam zelf zegt het is voornamelijk kustgebied, maar landinwaarts zijn er ook een hele hoop bezienswaardigheden en stukken die je kunt bezoeken. 

Hoe is het weer bij de Costa del sol?

De Costa del sol is eigenlijk altijd wel goed te bezoeken qua weer, het enigste wat in de gedachte gehouden moet worden is dat in hartje zomer het bomvol is met toeristen van over heel de wereld.  Als je puur naar de Costa del Sol wilt gaan om te gaan genieten van alles en rust wilt hebben kan je het beste september/oktober het gaan bezoeken. 

Málaga

Een van de mooiste steden om te bezoeken op de Costa del Sol is de stad: Malaga. Malaga is een grote havenstad en wordt jammer genoeg door een hoop toeristen overgeslagen. Het is namelijk een schitterende stad. De meeste bezienswaardigheden die je zult zien in Málaga zullen gericht zijn op de kunstenaar Picasso. Málaga is namelijk de geboorteplaats van Picasso en is sinds 2003 een mega museum met meer als 250 van zijn werken te vinden. Verder is het oude huis van Picasso ook een bezienswaardigheid die helemaal is ingericht om bezoek te kunnen ontvangen. 

Cabo de Gata

Een schitterend natuurreservaat aan de Costa del Sol met mooie baaien en stranden is de Cabo de Gata. De cabo de gata ligt ten oosten van de badplaats Almeria. Het natuurreservaat is zo’n 34000 hectare groot en bestaat uit nog een 12.000 hectare water. Binnen het gebied kan je schitterende steppelandschappen,zoutmeren, baaien en kliffen aanschouwen. Verder is er ook nog een park dat als beschermd vogelgebied wordt aanschouwd. In dit park zit ook een botanische tuin de Arbardinal in Rodalquilar is een echte aanrader voor mensen die hiervan kunnen genieten.

 

Al verliefd geworden op de Costa del Sol? Schakel dan een Nederlandse makelaar in Spanje zoals Villa Nova Real Estate in om te gaan kijken naar een huis dat past bij jou!

 

De perfecte motorhelm voor jou

Het aanbod motorhelmen is reuze. Er is keuze uit wel tientallen merken, nog honderden modellen en wel duizende graphics. Logisch dat je keuzestress hebt. In deze blog gaan wij het hebben over verschillende motorhelmen en hopelijk hebben wij je in deze blog genoeg informatie gegeven, zodat jij de juiste motorhelm kan kiezen. 

Soorten motorhelmen

Niet elke helm is geschikt voor wat je gaat doen. Ben jij iemand die graag in het zand of modder speelt, dan ben je op zoek naar helmen zoals: de adventure of scrambler. 

 

Ook is er keuze uit de systeem en integraalhelmen. een systeemhelm biedt de mogelijkheden om met open helm te rijden. Dat is iets wat vele motorrijders toch als dat extra comfort zien, zeker in de zomer is dat fijn. Wel zijn systeemhelmen minder sterk en licht dan een vergelijkbare integraalhelm. Deze zijn juist wel weer heel licht en ook zeer sterk. 

 

De jethelm is ook nog een helm soort. Dit type helm wordt vaak gekozen door scooterrijders. Deze zijn minder prijzig dan de andere genoemde helmen. Het nadeel van deze helm is wel de bescherming. Die is aantoonbaar minder dan bij andere soorten. 

Functionaliteiten 

De functionaliteiten verschillen erg van helm tot helm. Hieronder vindt je de belangrijkste en meest voorkomende functionaliteiten in motorhelmen. Enkele voorbeelden zijn: 

 

 • Intern zonnevizier, de meeste helmen zijn hiervan voorzien, alleen bij cross- en racehelmen kom je deze optie niet tegen. 
 • Goede ventilatie, elke helm is voorzien van ventilatie. Natuurlijk zijn hier wel verschillen in te vinden en dat ligt ook aan het merk.
 • Oppompbare wangkussen, Een wangkussen zit in elke helm, alleen helmen met oppompbare wangkussens zie je zelden en zijn erg prijzig.
 • Ratel, dat is de aansluiting er zorgt ervoor dat de helm goed op je hoofd blijft zitten.  
 • Communicatieset, In de helm wordt ruimte vrijgehouden voor een een communicatieset zoals: speakers of cable management.
 • Pinlock, zorgt ervoor dat het glas van je helm niet beslaat. 
 • Geluidsisolatie, dit is zeker van belang wanneer je met hogere snelheden op de snelweg rijdt. 

helm op maat

Om je eigen veiligheid te garanderen bij het motorrijden, moet je helm perfect passen. Maar wanneer past een motorhelm nu perfect bij jou?

 

De motorhelm is te groot wanneer het voelt alsof deze boven je zweeft. Dit kun je merk je al snel op snelweg. 

 

Een te kleine helm gaat knellen en dat kan op den duur hoofdpijn veroorzaken, waardoor je niet optimaal op de weg kunt letten. 

 

Bekijk het uitgebreid aanbod

Nu je op zoekt bent naar de juiste motorhelm raden wij aan om eens een kijkje te nemen bij de winkel en/of website van Champion Helmets. Zij hebben een breed assortiment motorhelmen en zoeken graag met je mee naar de perfecte helm voor jou.