Verschillende soorten rechtsgebieden

Nederland kent verschillende rechtsgebieden. Bij RechtNet Advocaten, uw advocaat in Den Bosch, werken advocaten die gespecialiseerd zijn in één of meerdere van deze rechtsgebieden. Wij zetten de verschillende rechtsgebieden hieronder voor u op een rij.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht omvat regels die gaan over het verrichten van arbeid voor iemand anders. Hieronder vallen alle onderdelen van een arbeidsovereenkomst en de verhouding tussen werknemer en werkgever.

Civiel recht

In het civiel recht gaat het om zaken tussen particulieren onderling, tussen rechtspersonen onderling en tussen particulieren en rechtspersonen. Civiel recht wordt ook wel burgerlijk recht of privaatrecht genoemd. Ook handelsrecht en familierecht vallen onder dit rechtsgebied.

Contractenrecht

Het contractenrecht wordt ook wel overeenkomstenrecht genoemd. Binnen het contractenrecht worden het opmaken en toepassen van overeenkomsten en de duur en de beëindiging van overeenkomsten behandeld.

Goederenrecht

Het goederenrecht valt onder het vermogensrecht, waarin het eigendom van en de zeggenschap over zaken en goederen (iemands vermogen) wordt geregeld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen absolute/relatieve rechten en zakelijke rechten.

Huurrecht

Het huurrecht gaat over de regels op het gebied van huurovereenkomsten. De overeenkomsten kunnen betrekking hebben op de verhuur van kamers of huizen, maar tevens op het huren van een auto of fiets.

Letselschade

Letselschade is schade die voortkomt uit lichamelijk of psychisch letsel door het toedoen van iemand anders. De schade kan per ongeluk ontstaan of door opzet of roekeloosheid.

Personen- en familierecht

Binnen het personen- en familierecht wordt gekeken naar bevoegdheden, familiebetrekkingen en de hoedanigheid van personen m.b.t. zaken zoals geboorte, huwelijk, scheiding, alimentatie en erfenis.

Bestuursrecht

Bestuursrecht omvat regels waaraan de Nederlandse overheid zich moet houden bij bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen en het verstrekken van subsidies.

Strafrecht

In Nederland dienen alle burgers zich aan handelingen en gedragingen te houden. Als dit niet gebeurt, is er sprake van een strafbaar feit. Dit wordt behandeld binnen het strafrecht.

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht valt onder het privaatrecht dat zich bezighoudt met rechtspersonen. Een organisatie met winstoogmerk valt binnen het ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht behandelt zaken zoals insolventierecht en faillissement.

Vreemdelingenrecht

Vreemdelingenrecht is onderdeel van het bestuursrecht. Hierin staat de relatie tussen burger en overheid centraal. Tevens behandelt het alle regels met betrekking tot het toelaten, het laten verblijven en het verwijderen van vreemdelingen.

 

Bent u op zoek naar juridische hulp? RechtNet Advocaten heeft specialisten in elk rechtsgebied. Uw advocaat in Den Bosch heeft steeds de gepaste juridische hulp.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een printer?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe printer is het handig om vooraf te weten waar je op moet letten bij de aankoop van een printer. Waar ga je de printer voor gebruiken? Hoeveel geld mag de printer kosten? Waar komt de printer te staan? Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een printer. 

Nieuw of refurbished? 

Wil je een nieuwe printer aanschaffen of ga je voor een tweedehands HP printer van Refurbished Printer? Met die laatste optie ben je niet alleen milieubewust bezig, je bespaart er ook nog eens veel geld mee. En dat is mooi meegenomen, zeker omdat een refurbished printer vaak precies dezelfde kwaliteit heeft als een nieuwe printer. 

Thuis of kantoor? 

Iemand die op zoek is naar een printer voor thuis, heeft vaak andere behoeften dan iemand die op zoek is naar een printer voor op kantoor. Kantoorprinters zijn vaak gericht op snelheid en het zo laag mogelijk houden van afdrukkosten. Voor thuis is zo’n printer vaak niet handig, omdat kantoorprinters groot zijn en veel ruimte innemen. Wanneer je een printer voor in huis zoekt, kun je beter gaan voor een compactere variant met meer opties. Het is namelijk altijd handig als jouw printer kan scannen, kopiëren en foto’s kan printen. 

Wifi of bedraad? 

Met veel printers is het tegenwoordig mogelijk om te printen via wifi. Zo kun je via verschillende apparaten vanaf elke plek in huis, of op kantoor printen. Daarnaast kun je ook gaan voor een bedrade printer. Een verbinding met je printer via een kabel is stabieler en veiliger dan printen via wifi. Ga dus na of jij meer waarde hecht aan gemak of aan veiligheid om zo de goede keuze te maken. 

All-in one of alleen printen? 

Ben jij van plan om je printer alleen te gebruiken om documenten of foto’s af te drukken? Dan is het niet nodig om een printer aan te schaffen waarmee je ook kunt scannen en faxen. Een single function printer is in jouw geval voldoende. Wil je wel kunnen scannen, kopiëren en faxen met jouw printer? Dan kun je beter kiezen voor een all-in-one-printer, zodat je geen aparte scanner of los kopieerapparaat meer nodig hebt. Ook een faxapparaat is overbodig wanneer je kiest voor een all-in-one printer.

Wat doet een aankoopmakelaar precies?

aankoopmakelaar

Tijdens de zoektocht naar jouw woning heb je veel om over na te denken en waar je rekening mee dient te houden. Alle termen vliegen je om de oren: hypotheken, banken, adviseurs. Het is om duizelig van te worden. Dat is ook niet zo gek. De aankoop van een huis doe je natuurlijk niet vaak in je leven. Dus als je geen affiniteit met de materie hebt dan kan het best lastig om in het proces van het kopen van een huis de juiste mensen te vinden en de juiste keuzes te maken. Mijn vrienden hebben in Nijverdal een huis gekocht. Zij hebben met de hulp van Piksen makelaars hun huis gekocht. Wat ik indrukwekkend vond is dat zij net een stapje verder gingen. Met name in de communicatie waren zij erg sterk. Wij hebben dat van dichtbij meegemaakt en wilden het precies op dezelfde manier. 

Win informatie in bij je naasten

Toen mijn vriendin en ik onze eerste huis kochten in Almelo moesten wij opzoek naar een aankoopmakelaar. Wij zagen in het begin door de bomen het bos niet. Het belangrijkste advies dat ik je kan geven is dat je goed naar je omgeving moet luisteren. Er zijn ongetwijfeld genoeg familieleden en vrienden om je heen die dit proces al eens eerder hebben doorlopen. Laat je door hen informeren en ga dan eens kijken bij welke instantie je moet zijn.

Zoeken naar een aankoopmakelaar

Heb je eenmaal in jouw netwerk de juiste aankoopmakelaar te pakken gekregen? Dan zul je moet kijken of dit voor jouw de gewenste aankoopmakelaar is. Doe dit grondig, de aankoopmakelaar heeft een grote invloed op de aankoop van je huis en dus van jouw toekomst voor komende jaren. 

Waar moet je nu opletten bij een aankoopmakelaar?

Spreek eens af voor een eerste gesprek met de makelaar. Het doel van dit gesprek is dat je een juiste gevoel krijgt bij deze partij. Geef jouw wensen en behoeften aan. Je hebt al gauw een idee of degene tegenover jouw daadwerkelijk met jouw meedenkt over jouw woonwensen of dat diegene jouw niet écht begrijpt. Je kan ook het gevoel krijgen dat makelaar er meer voor zijn eigen gewin is dan voor jouw. Als het niet lekker aanvoelt, zoek dan verder. Want zeker in het geval van het kopen van een huis is haastig spoed zelden goed. Wij hebben het geluk gehad dat we bij de juiste makelaar in Almelo heb aangeklopt. Zei hebben ons uitstekend op weg geholpen in het vinden van een huis.

Aan de slag

As het eerste gesprek je is bevallen et de makelaar, dan kan je overgaan tot actie. De aankoopmakelaar gaat opzoek naar jouw ideale woning. Vervolgens kom je in een fase waar je veel bezichtigingen moet doen. Heb je dan eenmaal je droomhuis gevonden? Dan ga je samen met de aankoopmakelaar een strategie bepalen over het bod. Doe dit ook zorgvuldig. Alleen als jij volledig achter de voorwaarden staat moet je akkoord geven op het uitbrengen van het bod.

Gemakkelijk bezoek ontvangen

Steek je als bedrijf ook zoveel tijd in het registreren, uitnodigen, aanmelden en afmelden van bezoekers? Besteed de receptionist er soms onnodig veel tijd in om dit allemaal bij te houden? Dit is onnodig. Er is daar namelijk de perfecte oplossing voor. Je kunt bezoekers makkelijk digitaal laten aanmelden, afmelden en registreren.

Professioneel je bezoek uitnodigen
Via een digitale receptie geef je uw bezoeker meteen een professionele indruk. Je geeft ze een professionele indruk door een mail in je eigen huisstijl te versturen met een routebeschrijving, parkeerinstructies, de wifi code, COVID-19 voorwaarden en een GR code. Met deze code kun je je makkelijk aan-en afmelden. Zo hoef je dus niet meer naar de receptie te lopen om je vervolgens daar aan te melden. Dit scheelt ook weer werk voor de receptionist! Hij/zij heeft nu meer tijd voor anderen taken. En voor de bezoekers kan de vakantie direct beginnen als ze op het park zijn. Geen onnodige wachtrijen bij de receptie. Het uitnodigen via de agenda is voorbij!

Razendsnel bezoekers registreren
Wil jij je receptie virtueel laten ondersteunen door middel van een app? Dat kan! Een virtuele receptie werkt een stuk makkelijker en soepeler dan een normale receptie. De bezoeker krijgt een gepersonaliseerde uitnodiging via de app binnen. Hiermee krijgt hij/zij alle informatie op een professionele manier. Bij de uitnodiging zit een GR-code. Als de bezoeker deze bij binnenkomst scant, krijgt degene die de bezoeker heeft uitgenodigd een berichtje op zijn telefoon. In dit berichtje staat alle relevante informatie van de bezoeker die hij/zij heeft moeten invullen. Zo weet je door een simpele scan van de GR-code dat je bezoeker er is en weet je ook gelijk wie het is. Soepel, gemakkelijk, snel en professioneel zijn allemaal kenmerken van een digitale receptie. Dit gaat allemaal via een aanwezigheidsregistratie app

Beveiligingscamera

 Het beveiligen van je woning kan je voor een deel realiseren met een beveiligingscamera. De camera zorgt ervoor dat de woning continu in de gaten gehouden wordt. De camera’s worden aangesloten op het wifi netwerk en zorgen voor een live streamverbinding. Zo kan je live de beelden streamen via je computer of smartphone. Dit is helemaal ideaal als je op vakantie bent. Je kan zo gewoon een oogje in het zeil blijven houden. Mocht er iets misgaan, dan kan je direct de beelden inzien. Handig als je bang bent dat er wordt ingebroken en hier inderdaad spraken van is. Je kan meteen de beelden doorsturen naar de politie en iemand inschakelen. Zo heeft de draadloze camera tal van voordelen. Steeds meer woningeigenaren kiezen er daarom ook voor om de woning te beveiligen met een beveiligingscamera. Zo blijf je op de hoogte wat er zich in en rond de woning afspeelt.

Zonder kabels je woning beveiligen

Eén van de grootste pluspunten is dat je zonder kabels je woning kan beveiligen. Je kan de draadloze camera direct in huis ophangen. Zo blijft je woning beveiligd tegen mogelijke inbrekers en hoef je niet bang te zijn voor de kabels. De camera’s werken op een batterij of accu. Als je een accu camera bezit kan je de batterij eenvoudig weer opladen. Handig als je geen zin hebt om telkens nieuwe batterijen aan te schaffen. Zo kan je de woning eenvoudig beveiligen met een beveiligingscamera. Ben je benieuwd wat je opties zijn? Kijk gerust eens rond in de webshop en kijk welke camera’s je eventueel wilt aanschaffen.

Recherche bureau

Een recherche bureau kan ingezet worden om verschillende diensten voor bedrijven en consumenten te onderzoeken. Helaas kunnen we voor lang niet elk onderzoek bij de politie aankloppen. Sommige onderzoeken voert de politie niet uit of willen ze geen tijd aan verspillen. Uiteraard vallen ze wel onder onze recherche diensten. Wij kunnen tot op de bodem uitzoeken wat er mis is. Uiteraard doen we dit volledig anoniem. Zo hoeft de gene die je onderzoekt niets te weten te komen. Binnen ons bureau doen er alles aan om antwoorden te krijgen op de vragen die je gesteld hebt. Bijvoorbeeld of iemand echt betrouwbaar is? Wat voor zaken je buurman uitvreet? Of je partner inderdaad vreemdgaat? Maar we kunnen ook alimentatiezaken oppakken. Dit behoort ook tot onze recherche diensten. We kunnen bijvoorbeeld uitzoeken of je ex inderdaad samenwoont en je geen alimentatie meer hoeft te betalen. Dit is allemaal onderdeel van onze recherche diensten.

Zet een recherche bureau in voor meer informatie

Soms wil je extra informatie over zaken waar je normaal gesproken niet voor kan aankloppen bij een politiebureau. Wij kunnen je informatie geven over zaken die voor jouw van belang zijn, maar niet voor de politie. Bij ons ben je hiervoor aan het juiste adres. Uiteraard staan we je graag bij met een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek kunnen we volledig op maat uitvoeren. Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Neem contact met ons op en we horen graag waar je ons voor wilt inzetten.

 

Geld voor je onderneming: krediet of lening

Heb je geld nodig voor je onderneming? Dan kun je kiezen tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Er is uiteraard een verschil tussen krediet en lening. Om een juiste keus te kunnen maken moet je weten wat het verschil is tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening.

Zakelijk krediet: toegang tot een bepaald bedrag

Stel je hebt besloten om een zakelijk krediet af te sluiten. Dan krijg je van de bank toegang tot een bepaald bedrag. Heb je dit bedrag nodig? Dan kun je het bedrag uiteraard opnemen. Opname van het bedrag is echter niet verplicht. Neem je niet op? Dan hoef je natuurlijk geen rente te betalen. Neem je een deel van het bedrag op? Dan moet je natuurlijk alleen over het opgenomen bedrag rente betalen.

Zakelijk lening: een bepaald bedrag wordt op je rekening gestort

Stel je kiest voor een zakelijke lening. Dan stort de bank het door jou geleende bedrag op je rekening. Je leent dus direct het volledige bedrag. Uiteraard moet je over dit bedrag aflossing en rente betalen. De te betalen rente ligt vast. Aflossen van het geleende bedrag doe je in termijnen. Heb je een deel van het geleende bedrag afgelost? Opnieuw opnemen van het afgeloste deel van het bedrag is niet mogelijk.

De verschillen

Maar wat is het verschil tussen krediet en lening?. Bij het maken van een keuze tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening moet je met die verschillen rekening houden. Heb je een relatief klein bedrag nodig voor een vrij korte periode? Aangeraden wordt om dan te kiezen voor een zakelijk krediet. Wellicht weet je niet zeker of je het hele krediet nodig hebt? Wellicht weet je nog niet zeker wanneer je het krediet gaat gebruiken? Aangeraden wordt om dan te kiezen voor het flexibele zakelijke krediet. Een zakelijke lening is niet flexibel. Je leent dan het gehele bedrag in één keer en je moet het bedrag in vaste termijnen terugbetalen.

Het maken van de juiste keuze

Je weet nu wat het verschil is tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Ongetwijfeld kun je nu de juiste keuze maken.

Wat is een jachtmakelaar?

Het verkopen van een boot is niet echt super makkelijk. Ook bij het kopen van een boot wil je graag dat alles duidelijk is en dat je met iemand praat wie er verstand van heeft. Daar is nou een jachtmakelaar voor. We leggen je graag uit wat dat precies is! 

Wat doet een jachtmakelaar?

Het beroep jachtmakelaar is eigenlijk letterlijk wat de naam zegt. Een makelaar voor jachten. Het is eigenlijk een beetje hetzelfde als een autoverkoper maar dan voor boten! Belangrijke bij een jachtmakelaar is dat je een lekker praatje hebt en enorm veel weet over boten en alles daaromheen. Het is belangrijk dat je er professioneel en goed uitziet omdat het wel kan gaan over boten die miljoenen waard zijn! Ook is het zo dat jachtmakelaars meestal financieel advies moeten kunnen geven. Dit komt omdat een boot meestal over enorm grote bedragen gaat en dus niet zo 1,2,3 betaald kan worden. 

Wat verdien je als jachtmakelaar?

Als jachtmakelaar kun je als ZZP’er of in loondienst werken. Als jachtmakelaar verdien je afhankelijk van leeftijd, ervaring en verantwoordelijkheid tussen de 1800 en 4000 euro bruto per maand. Omdat dit een baan is afhankelijk van je prestaties kan dit nogal variëren omdat het zo is dat als je meer verkoopt, je meer verdient. Soms vraagt de jachtmakelaar aan de opdrachtgever een bijdrage voor bijvoorbeeld schoonmaakkosten of marketingdoeleinden. Het echt verdienmodel zit nog steeds wel in het verkopen van een boot, dan betaald de klant een kleine bijdrage voor de jachtmakelaar. 

Hoe word je een jachtmakelaar?

Een jachtmakelaar worden is niet heel moeilijk omdat het geen beschermd beroep is. Dit betekend dat je geen bepaalde diploma’s of iets in die richting nodig hebt om er mee te kunnen beginnen. Het is daarbij wel handig om een opleiding te volgen of afgerond te hebben die in een economische richting is. In principe kan iedereen een jachtmakelaar worden maar het is wel handig om jezelf van te voren al een beetje te oriënteren in boten en daar alvast wat van af te weten. Jachtmakelaardij kappers kan je helpen bij het worden van een goede jachtmakelaar!

Waar op letten bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis kan nogal een tijdrovend proces zijn. Daarbij moet je ook nog eens zorgen dat het oude huis (als je die hebt) verkocht word. Dat allemaal bij elkaar kan best veel zijn en een vervelend proces. Daarom willen we je in ieder geval de tips geven bij het kopen van een huis! 

Jezelf oriënteren in de huizenmarkt

Enorm belangrijk is dat je jezelf oriënteert in wat voor huis je wilt, hoe duur dat gaat worden, met welke makelaar dat je dat gaat doen, waar je wilt gaan wonen, etc. Dat is nogal wat en daarom is het wel verstandig om dat allemaal op een rijtje te zetten voordat je een huis gaat kopen. Bekijk het aanbod  om gelijk te gaan vergelijken en te kijken wat je wilt! Schrijf het allemaal op of zet het ergens neer om het allemaal met elkaar te kunnen vergelijken. Schrijf daarbij ook gelijk de eisen op die je wilt aan het huis. Wil je bijvoorbeeld een grote tuin en een wat kleinere woonkamer? Dat kan! Maar maak dat wel duidelijk voor jezelf voor dat je een huis gaat kopen. 

Bezichtigingen

Het belangrijkste bij het kopen van een huis is wel het gaan bezichtigen. Dat geeft natuurlijk de eerste indruk en dan weet je bijna gelijk of dat je het wilt of niet. Van te voren is het verstandig om jezelf er toch even zelf in te verdiepen en te kijken waar je nou naar gaat kijken. Maak voor jezelf een kleine checklist van wat je wel wilt en wat niet. Bij die checklist kun je gelijk dingen zetten die je eventueel wilt bespreken of aanhalen. Wil je bijvoorbeeld dingen navragen over de tuin kun je dat gelijk er bij zetten en navragen bij de bezichtiging. Bij de bezichtiging zelf is het verstandig om zelf wat foto’s en filmpjes te maken om het zo nog goed terug te kunnen kijken. Zo kun je er later nog op terugkomen en kijken wat je nou wel of niet goed vond. Zo wordt het hele koopproces een heel stuk makkelijker! 

Formlabs Form 3 printers gebruiken

Formlabs Form 3 printers gebruiken is voor iedereen een goede optie. De 3D printers hebben een goede naam opgebouwd. Dat komt mede door de manier van werken. Die is anders dan die van andere printers. Dat betekent dus ook dat je als gebruiker wel eerst de techniek goed moet leren kennen. De methode die gebruikt wordt, staat ook wel bekend als SLA. Dit is een afkorting voor stereolithografie. Er zijn veel mogelijkheden die ook zo de nodige voordelen met zich meebrengen. Op die manier kan je er optimaal van profiteren. Dit maakt het gebruik ervan nog aantrekkelijker.

Werken met resin vloeistof
Het werken met Formlabs Form 3 printers gebeurt op basis van resin. Dit is een vloeistof die als filament dient. Het is niet heel anders in gebruik dan andere soorten filament, maar er is wel een hele andere vorm van bewerking voor nodig. Juist door die alternatieve bewerking is te zorgen voor goede details. Dit is wat het verschil maakt en wat voor veel gebruikers zo aantrekkelijk is. Er wordt dan gebruikgemaakt van een laser. Zo wordt de vloeistof harder. De techniek is volledig uitgewerkt door de fabrikant. Zo kan je alles ermee maken. Dit biedt veel mogelijkheden.

Het juiste model kiezen
Printen met een Formlabs Form 3 doe je ook om een specifieke reden. Het is namelijk zo dat er meerdere modellen in de line-up van Formlabs te vinden zijn. Die hebben weliswaar allemaal wel dezelfde basis, maar er zijn toch kleine nuanceverschillen tussen de modellen. Daarom kan het werken met de Form 3 dus ook helemaal toespitst zijn op wat jij voor ogen hebt. Je kunt wel altijd werken met de vloeistof en de laser. De verschillen zitten hem vooral op andere vlakken, waardoor je andere soorten printopdrachten ermee kunt uitvoeren. Dat maakt ze ook zo aantrekkelijk.

Aandacht voor de nabewerking
Printen met de Formlabs Form 3 3D printer betekent ook dat je aandacht moet hebben voor de nabewerking. Het is juist het werken met de IPA en het uv-licht waar het verschil gemaakt wordt in het eindresultaat tussen deze printer en andere printers. De ontwerpen harden verder uit. Dat is wat ervoor zorgt dat de uiteindelijke items die uit de printers komen ook zo sterk maakt. Het is daardoor mogelijk om tot andere soorten eindresultaten te komen. Het is in allerlei branches interessant om daarom juist met deze printers te werken. Dit levert de gewenste resultaten.