De beste opleidingen van 2022

Wil je een professionele accountant worden? Dan moet je een accountant opleiding volgen. Na het behalen van een boekhoudkundige opleiding heb je niet alleen kennis van boekhouden, maar ben je ook in staat om je kennis toe te passen in de werkomgeving. Als je aan de universiteit studeert, leer je de theorieën van de boekhouding. Ook leer je theoretische kennis in de praktijk te brengen om enkele casussen op te lossen. Er zijn veel voordelen aan het volgen van een cursus boekhouden. Je kunt bijvoorbeeld de werkgelegenheid vergroten. Het bedrijf zal een kandidaat aannemen met praktische boekhoudkundige ervaring. Zo wordt je kans om aangenomen te worden groter. Hier zijn andere voordelen die je kunt krijgen na het voltooien van een boekhoudkundige opleiding.

Een carrière in de boekhouding nastreven

Boekhouding is een van de beroepen waar veel vraag naar is. Veel bedrijven hebben een professionele accountant nodig om het financiële rapport te verwerken om hun bedrijf te runnen. Na het afronden van je opleiding boekhouden, kun je je carrière als accountant, management accountant of fiscaal accountant voortzetten. Aangezien de concurrentie in dit carrière veld erg krap is, moet je een manier vinden om op te vallen tussen andere sollicitanten. Je kunt een sterk cv opbouwen door te schrijven dat je bent afgestudeerd aan een praktische boekhoudkundige opleiding. Deze opleiding zal van meerwaarde zijn.

Theoretische en praktische kennis verbeteren

De boekhoud training kan de boekhoudkundige kennis verbeteren die je hebt opgedaan op een beroepsschool, hogeschool of universiteit. Je wordt getraind in het maken van grootboeken, journaalposten en financiële rapporten. Je leert niet alleen de theorie, maar past het concept ook toe in praktische scenario’s. Je kunt dus je boekhoudkundige vaardigheden aanscherpen. Je kunt verschillende onderdelen van de boekhouding leren, zoals financiële rapportage, salarisadministratie en te betalen of te ontvangen rekeningen. Zo ontdek je hoe het boekhoudproces in een bedrijf werkt. Als gevolg hiervan kun je beslissen welk deel van de boekhouding in je carrière wilt nastreven. Daarnaast geniet je van loopbaanflexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld op verschillende gebieden werken, zoals bedrijfsanalyse, financieel beheer, bedrijfsbeheer, risicobeheer en beleggingsadvies.