De invloed van je matras op je nachtrust

Misschien slaap je niet altijd goed, of wordt je soms met een stijve nek of rug wakker. Het kan dan zijn dat dat aan je matras ligt, want je matras heeft een behoorlijke invloed op je nachtrust. Hoe groot die invloed precies is en hoe je die nachtrust kunt verbeteren met een ander matras, lees je in het artikel hieronder. 

 

Een goed matras is belangrijk, want een matras heeft behoorlijk wat invloed op je slaap. Wanneer je niet goed slaapt, blijf je logischerwijs moe en kun je je de volgende dag niet voldoende focussen. Ook kun je last krijgen van emotiewisselingen en een vertraagd reactievermogen.

Comfort is niet het enige criterium

Het kan zijn dat je ‘s avonds op bed gaat liggen en je heerlijk ligt, maar dat je de volgende dag toch niet uitgerust wakker wordt. Dan kan het zomaar zijn dat je matras toch niet goed ligt. ‘s Nachts kun je dan niet de juiste houding vinden, waardoor je ligt te woelen, niet diep genoeg slaapt, of de volgende dag wakker wordt met klachten zoals stijfheid. Die slechte nachtrust heeft invloed op je functioneren de volgende dag en dus is het cruciaal dat je ervoor zorgt dat je voldoende slaapt.

Een nieuw matras voor een betere nachtrust

Als je dus merkt dat je toch niet goed slaapt, ondanks dat je misschien lekker ligt, is het verstandig om op zoek te gaan naar een nieuw matras. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar een matras dat lekker ligt, maar ook naar een matras dat je lichaam op de juiste manier ondersteunt. Een natuurlatex matras van unamatras.nl is bijvoorbeeld zo gemaakt dat het altijd voor de optimale ondersteuning van je lichaam zorgt. Zo weet je zeker dat je niet alleen lekker ligt, maar ook dat je matras je nachtrust op de best mogelijke manier bevorderd.

Zo vind je een goed matras

Een goed matras moet dus niet alleen lekker liggen, al is dat natuurlijk wel heel belangrijk. De juiste ondersteuning doet ook veel voor je lijf, dus vraag bij je matrasdealer specifiek om een matras dat jouw lichaam goed ondersteunt. Andere leuke, maar geen verplichte, criteria zijn bijvoorbeeld huisstofmijtwerend. De matrassen van Una Matras zijn gemaakt van een materiaal waar huisstofmijt niet in kan nestelen. Zo zorg je ervoor dat je geen last krijgt van allergieën. Ook duurzaamheid is belangrijk, Una Matras maakt zijn matrassen dan ook van duurzame materialen.