De perfecte motorhelm voor jou

Het aanbod motorhelmen is reuze. Er is keuze uit wel tientallen merken, nog honderden modellen en wel duizende graphics. Logisch dat je keuzestress hebt. In deze blog gaan wij het hebben over verschillende motorhelmen en hopelijk hebben wij je in deze blog genoeg informatie gegeven, zodat jij de juiste motorhelm kan kiezen. 

Soorten motorhelmen

Niet elke helm is geschikt voor wat je gaat doen. Ben jij iemand die graag in het zand of modder speelt, dan ben je op zoek naar helmen zoals: de adventure of scrambler. 

 

Ook is er keuze uit de systeem en integraalhelmen. een systeemhelm biedt de mogelijkheden om met open helm te rijden. Dat is iets wat vele motorrijders toch als dat extra comfort zien, zeker in de zomer is dat fijn. Wel zijn systeemhelmen minder sterk en licht dan een vergelijkbare integraalhelm. Deze zijn juist wel weer heel licht en ook zeer sterk. 

 

De jethelm is ook nog een helm soort. Dit type helm wordt vaak gekozen door scooterrijders. Deze zijn minder prijzig dan de andere genoemde helmen. Het nadeel van deze helm is wel de bescherming. Die is aantoonbaar minder dan bij andere soorten. 

Functionaliteiten 

De functionaliteiten verschillen erg van helm tot helm. Hieronder vindt je de belangrijkste en meest voorkomende functionaliteiten in motorhelmen. Enkele voorbeelden zijn: 

 

  • Intern zonnevizier, de meeste helmen zijn hiervan voorzien, alleen bij cross- en racehelmen kom je deze optie niet tegen. 
  • Goede ventilatie, elke helm is voorzien van ventilatie. Natuurlijk zijn hier wel verschillen in te vinden en dat ligt ook aan het merk.
  • Oppompbare wangkussen, Een wangkussen zit in elke helm, alleen helmen met oppompbare wangkussens zie je zelden en zijn erg prijzig.
  • Ratel, dat is de aansluiting er zorgt ervoor dat de helm goed op je hoofd blijft zitten.  
  • Communicatieset, In de helm wordt ruimte vrijgehouden voor een een communicatieset zoals: speakers of cable management.
  • Pinlock, zorgt ervoor dat het glas van je helm niet beslaat. 
  • Geluidsisolatie, dit is zeker van belang wanneer je met hogere snelheden op de snelweg rijdt. 

helm op maat

Om je eigen veiligheid te garanderen bij het motorrijden, moet je helm perfect passen. Maar wanneer past een motorhelm nu perfect bij jou?

 

De motorhelm is te groot wanneer het voelt alsof deze boven je zweeft. Dit kun je merk je al snel op snelweg. 

 

Een te kleine helm gaat knellen en dat kan op den duur hoofdpijn veroorzaken, waardoor je niet optimaal op de weg kunt letten. 

 

Bekijk het uitgebreid aanbod

Nu je op zoekt bent naar de juiste motorhelm raden wij aan om eens een kijkje te nemen bij de winkel en/of website van Champion Helmets. Zij hebben een breed assortiment motorhelmen en zoeken graag met je mee naar de perfecte helm voor jou.