De voordelen van antikraak wonen

De prijzen voor zowel koop- als huurwoningen liggen tegenwoordig heel erg hoog. Dit is dan ook een van de redenen dat veel mensen kiezen voor antikraak wonen in Amsterdam. Er zitten meerdere voordelen aan antikraak wonen.

Antikraak wonen in Amsterdam is goedkoop

Een van de grote voordelen van antikraak wonen is dus dat deze woningen vrij goedkoop zijn. De reden hiervoor is dat je minder zekerheid hebt wanneer je in een antikraak woning woont. Zie hier het aanbod aan antikraak woningen die beschikbaar zijn in Amsterdam. Je zult al snel zien dat een antikraak woning met eigen keuken en badkamer soms zelfs goedkoper kan zijn dan een studentenkamer in dezelfde omgeving. Daarnaast kun je bijzondere panden tegenkomen waar je anders waarschijnlijk nooit in zou wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan school- of kantoorgebouwen maar aan oude villa’s.

Antikraak wonen is flexibel

Een ander voordeel van antikraak wonen is dat dit een hele flexibele manier van wonen is. Dit houdt onder andere in dat er vaak een korte opzegtermijn is. Het kan dus zo zijn dat je minder lang van te voren weet wanneer je het pand moet verlaten. Aan de andere kant betekent dit ook dat het voor jou ook makkelijk is om te verhuizen wanneer je wilt. Mocht je echter toch graag enige zekerheid hebben dan zijn er ook antikraak woningen waarbij er een minimale woontermijn is vastgelegd. In dit geval weet je dus zeker dat je gedurende die tijd in de woning kunt blijven wonen.

Voor korte tijd antikraak wonen in Amsterdam

Er zijn mensen die voor een langere tijd in een antikraak woning blijven wonen. Je kunt een antikraak woning echter ook goed gebruiken als tijdelijk onderkomen. Dit kan onder andere handig zijn tijdens een verhuizing. Het komt namelijk best vaak voor dat mensen uit hun huis moeten en niet direct in hun nieuwe huis kunnen. Ook kan het zo zijn dat je het ouderlijk huis moet verlaten en nog geen eigen woning hebt. Een ander moment waarop je mogelijk je huis moet verlaten terwijl je nog geen nieuw huis hebt is bij een scheiding. Door op zo’n moment tijdelijk gebruik te maken van een antikraak woning kun je heel erg veel geld besparen.

Wonen in een antikraak woning is legaal

Er wordt vaak gedacht dat wonen in een antikraakpand illegaal is. Dit is dan ook een van de grootste redenen waarom mensen er niet aan denken om antikraak te gaan wonen. Wonen in een antikraak woning die wordt verhuurd is echter helemaal legaal. Het is hierbij wel belangrijk dat je huurt bij een betrouwbare verhuurder. Ook is het belangrijk dat er een duidelijk contract is dat door beide partijen is ondertekend. In zo’n contract staat onder andere voor welke tijd je in het pand mag wonen en wat de afgesproken huur is.