De voordelen van een prefab uitbouw

Wanneer je een uitbouw wilt laten plaatsen, heb je de keuze uit een prefab uitbouw, of een op maat gemaakte uitbouw. Misschien weet je niet direct het verschil tussen een prefab en een op maat gemaakte uitbouw. Geen probleem. In het artikel hieronder vertellen we je alles over een prefab aanbouw.

Een prefab uitbouw is een voorgefabriceerde uitbouw van je woning door De Aanbouw Expert. Een prefab uitbouw heeft dan ook vaste afmetingen en wordt dus al in een werkplaats of fabriek gemaakt. Vervolgens worden al die elementen bij jou thuis in elkaar gezet.

Een prefab is goedkoop

Wanneer je graag een uitbouw wilt laten plaatsen, is een prefab uitbouw de goedkoopste optie. Omdat een prefab namelijk al in de fabriek gemaakt kan worden, is er op locatie minder werk. Daarbij kan een prefab gemaakt worden voordat deze überhaupt besteld is, omdat er vaste afmetingen gelden. Dit alles maakt dat een prefab uitbouw een stuk goedkoper is dan een op maat gemaakte uitbouw. 

Snel geplaatst

De prefab komt dus al in voorgefabriceerde elementen naar je toe, waarna de uitbouw aan je huis wordt geïnstalleerd. Dat is natuurlijk wel even een werkje, maar het is een stuk minder werk dan het op maat maken van een uitbouw, simpelweg omdat er al zoveel voorbereid kan worden. Dit maakt dan ook dat het plaatsen van de uitbouw relatief snel gaat.

Toch erg persoonlijk

Goed, een prefab aanbouw is niet op maat gemaakt. Dat betekent dat je vast zit aan vaste afmetingen (vaak heb je de keuze uit een aantal opties). Ook de materialen van de prefab kun je veelal niet helemaal zelf kiezen. Dat maakt echter niet dat je de uitbouw niet kunt maken zoals jij zelf wilt. Het blijft wel jouw uitbouw, dus je kunt deze naar jouw smaak personaliseren. Zo kun je de uitbouw als extra slaapkamer, maar ook als extra leefruimte, sportruimte of opslagruimte gebruiken. Door de uitbouw helemaal naar jouw smaak in te delen, zorg je ervoor dat deze perfect bij jouw huis past.