Een kale muur decoreren: zo kun je dat doen

Je kijkt naar die saaie, witte muur in de woonkamer en je denkt; wat moet ik hier nu mee? We snappen dat het invullen van die grote leegte veel werk lijkt, maar dit is nu juist hét moment om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Na het lezen van dit artikel kun jij met een gezonde dosis inspiratie beginnen aan het decoreren van die kale muur. 

Persoonlijke fotogallery

Als je jouw woonkamer een persoonlijke touch wilt geven, is een fotogallery iets voor jou. Denk hierbij aan vakantie, sport of kinder foto’s. Je kunt er ook voor kiezen om dit af te wisselen met andere foto’s die jou aanspreken. Zo kun je jouw persoonlijke foto’s afwisselen met een foto van jouw favoriete stad, een mooie quote of een stoer dier. Let er hierbij wel goed op dat deze foto’s in hetzelfde kleurenpalet blijven en op elkaar aansluiten. Op die manier maak je van jouw kale muur een warme en knusse eye-catcher, met foto’s die bij jou passen. 

Creatieve wandplanken

Een andere, gave manier om de muur te decoreren zijn het toepassen van lange wandplanken. Je kunt ze ophangen in verschillende lagen en zelf bepalen van welk materiaal je gebruikt en welke kleur je de planken geeft. Hout bijvoorbeeld, is een natuurlijk materiaal en makkelijk te bewerken. Hoe je de planken wilt invullen, is helemaal aan jou. Straalt jouw woonkamer een botanische of klassieke stijl uit? Kies dan voor jouw favoriete boeken, leuke hangplantjes of mooie vaasjes voor op de planken. Voor een Scandinavisch design kun je gaan voor een bijzondere print of tekst in verschillende fotolijsten, een baklijst of een collagelijst. 

Kunst aan de muur 

Kunst wordt vaak gezien als een van de meest makkelijke manieren om een kale muur aan te kleden. Toch is het best lastig om een mooi, modern stuk te vinden tussen al het aanbod. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van het stuk en de kleuren die erin zijn verwerkt. Omdat er natuurlijk zoveel keuze is, zou je eerst inspiratie op kunnen doen via bijvoorbeeld Pinterest. Dan weet je in ieder geval al of je voor een stuk met natuur, dieren of steden wilt gaan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor mooie abstracte kunst! 

Wandcirkel of wandkleed

Het ophangen van een wandcirkel is een opkomende trend en een hele goede manier om de muur te decoreren. Ronde vormen zijn goed voor het milieu omdat ze zorgen voor warmte en geborgenheid. Het leuke is dat je ook deze cirkels zelf vorm kunt geven, ga je bijvoorbeeld voor een mooie print of een persoonlijke foto? Een andere manier om de muur te decoreren is door middel van een wandkleed. En dan natuurlijk geen groot vloerkleed, maar stoffen in een vorm die speciaal zijn ontworpen voor aan de muur. Met een kleed aan de muur geef je de ruimte een nieuwe, sfeervolle look.