Geld voor je onderneming: krediet of lening

Heb je geld nodig voor je onderneming? Dan kun je kiezen tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Er is uiteraard een verschil tussen krediet en lening. Om een juiste keus te kunnen maken moet je weten wat het verschil is tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening.

Zakelijk krediet: toegang tot een bepaald bedrag

Stel je hebt besloten om een zakelijk krediet af te sluiten. Dan krijg je van de bank toegang tot een bepaald bedrag. Heb je dit bedrag nodig? Dan kun je het bedrag uiteraard opnemen. Opname van het bedrag is echter niet verplicht. Neem je niet op? Dan hoef je natuurlijk geen rente te betalen. Neem je een deel van het bedrag op? Dan moet je natuurlijk alleen over het opgenomen bedrag rente betalen.

Zakelijk lening: een bepaald bedrag wordt op je rekening gestort

Stel je kiest voor een zakelijke lening. Dan stort de bank het door jou geleende bedrag op je rekening. Je leent dus direct het volledige bedrag. Uiteraard moet je over dit bedrag aflossing en rente betalen. De te betalen rente ligt vast. Aflossen van het geleende bedrag doe je in termijnen. Heb je een deel van het geleende bedrag afgelost? Opnieuw opnemen van het afgeloste deel van het bedrag is niet mogelijk.

De verschillen

Maar wat is het verschil tussen krediet en lening?. Bij het maken van een keuze tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening moet je met die verschillen rekening houden. Heb je een relatief klein bedrag nodig voor een vrij korte periode? Aangeraden wordt om dan te kiezen voor een zakelijk krediet. Wellicht weet je niet zeker of je het hele krediet nodig hebt? Wellicht weet je nog niet zeker wanneer je het krediet gaat gebruiken? Aangeraden wordt om dan te kiezen voor het flexibele zakelijke krediet. Een zakelijke lening is niet flexibel. Je leent dan het gehele bedrag in één keer en je moet het bedrag in vaste termijnen terugbetalen.

Het maken van de juiste keuze

Je weet nu wat het verschil is tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Ongetwijfeld kun je nu de juiste keuze maken.