Heb je een creditcard nodig tijdens je uitwisselingsjaar?

Veel jongeren onder de achttien jaar kiezen ervoor om een uitwisselingsjaar in Amerika te nemen. Dit is voor velen een droom. En waarom zou je je droom niet nagaan? Je ontdekt een hoop dingen en je ontwikkelt jezelf ook. Een tussenjaar is ook ideaal wanneer je nog niet goed weet welke studierichting je op wilt. Tijdens een uitwisseling jaar kan je er ook voor kiezen om een tijdje in buitenland te werken als au pair. Genoeg dingen die jij kan gaan doen in je tussenjaar. In je tussenjaar zal je ook dingen moeten aanschaffen. Het is daarom handig om te weten of je een creditcard nodig hebt. Lees het artikel verder om erachter te komen!

Is een creditcard noodzakelijk?

Het is niet noodzakelijk maar wij adviseren het je wel. Het is al helemaal verstandig wanneer je naar de VS vertrekt. Heb je geen creditcard, dan kan je die gemakkelijk aanvragen. Het wordt niet aangeraden om contant geld te pinnen met je creditcard. Het aanschaffen van een creditcard zal wel geld kosten. Zijn je ouders bang dat jij teveel geld uitgeeft? Dan kunnen zij een maximaal limiet instellen. Een andere manier om te voorkomen dat je te veel geld uitgeeft, is een prepaid creditcard. Het bedrag dat dan op de kaart staat is ook het limiet dat je kan uitgeven, je zult dan moeten wachten totdat een van je ouders er weer geld op storten. Vraag ook altijd advies aan jouw bank over je financi├źn in het buitenland.

Hoeveel geld moet je meenemen?

Hoeveel geld je mee moet nemen hangt natuurlijk af van waar je naartoe gaat, hoe lang je er blijft en hoeveel je wilt gaan winkelen. Je wilt tijdens je uitwisseling jaar natuurlijk zo min mogelijk zorgen over je geld. Het is voor in de eerste week het prettigst om contant geld te hebben, maar neem ook een creditcard of pinpas mee. Probeer het eerst zolang mogelijk vol te houden met je contant geld. In het begin zal je natuurlijk meer uitgeven dan later. Je zult waarschijnlijk nog spulletjes moeten kopen die je in Nederland hebt gelaten. Deo kan je prima in buitenland kopen en dat scheelt jou weer ruimte. Denk dus logisch na over wat je daar kan kopen en wat noodzakelijk is om mee te nemen.

Heb ik een speciale verzekering nodig om te studeren in het buitenland?

Het is belangrijk dat je een reisverzekering afsluit die ook aansprakelijkheid en rechtsbijstand dekt. Weet je niet of jouw verzekering dit dekt? Neem dan contact op met je verzekering en je zult er zo achter komen. Het is dus wel degelijk belangrijk om bepaalde verzekering af te sluiten voor jouw uitwisseling.