Het bestellen van een mooie moestuintafel

Veel mensen kiezen ervoor om een moestuintje in hun achtertuin te plaatsen. Het is namelijk prettig als jij je eigen groenten kunt kweken. Niet alleen smaakt groente een stuk beter als je het zelf gekweekt hebt, maar ook het kweken zelf kan erg leuk zijn. De meeste mensen vinden het fantastisch om de plantjes te zien groeien. Bovendien kun je door middel van een moestuintje ook geld besparen, je hoeft de groentes immers niet meer in de winkel te kopen. Een ander belangrijk voordeel is dat je exact weet wat er met de groentes gebeurd is. Zo kun je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat ze niet bespoten zijn, tenzij dat je hier zelf voor kiest natuurlijk. Er zijn diverse materialen benodigd bij het hebben van een eigen moestuin, zoals moestuinbakken en moestuintafels. Wil je dus aan een eigen moestuintje beginnen? Bedenk je dan eerst goed wat je allemaal nodig hebt.

Het kiezen van een geschikte moestuintafel

Een moestuintafel is een moestuinbak op poten. Dit heeft veel voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te bukken terwijl je de plantjes onderhoudt. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je last van je rug hebt. Bovendien oogt een moestuintafel een stuk strakker dan een tafel met daarop een moestuinbak. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen voor een tafel kiezen. Het is wel van belang dat men ook de juiste moestuintafel kiest. Je kunt ze namelijk in allerlei uitvoeringen bestellen.

Als je een geschikte tafel voor de moestuin uit moet kiezen, is het verstandig om rekening te houden met verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de tafel. Het is niet verstandig om voor een tafel te kiezen die te groot is, aangezien je tuin op deze manier kleiner oogt. Andersom zal men in een grote tuin waarschijnlijk liever een grotere moestuintafel willen.

Verplaatsbaar

Wil jij een moestuin die je kunt verplaatsen? Dit kan in bepaalde situaties ideaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hete zomerdag. Het is belangrijk dat de blaadjes van je planten niet verbranden. Om dit te voorkomen is het ideaal als je een verplaatsbare tafel hebt. Hetzelfde geldt voor een flinke storm, ook dan is het belangrijk dat jij je moestuintje kunt beschermen. Voor een verplaatsbare moestuin heb je een moestuintafel op wielen nodig. Zo kun je de moestuin op elk moment verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat je ook een rem op de wielen moet kunnen zetten. Anders waait de tafel alle kanten op, dit is natuurlijk ook niet goed voor de tafel en voor je moestuintje.

De moestuintafel zelf maken?

Een handige doe-het-zelver kan ervoor kiezen om de moestuintafel zelf te maken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld pallethout nemen. Het is wel van belang dat je in dit geval goed nagaat hoe je een stevige constructie in elkaar zet. Een moestuintafel wordt gevuld met aarde en moet dus heel wat gewicht kunnen dragen. Bovendien krijgt de tafel buiten ook veel te verduren. Wanneer je niet in staat bent om een stevige moestuintafel in elkaar te zetten, is het een beter idee om er een te bestellen.