Hoe kies ik het juiste gehoorapparaat?

Wanneer je te maken hebt met gehoorverlies dan is in de meeste gevallen de oplossing; een gehoorapparaat. Maar hoe maak je nu de juiste keuze? We weten dat dit nogal lastig kan zijn, omdat er echt ontzettend veel verschillende soorten gehoorapparaten zijn. Om het je in ieder geval wat makkelijker te maken geven we in dit blog een aantal tips die jouw helpen bij het kiezen. 

Met of zonder batterijen? 

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welke type gehoorapparaat het beste is, met of zonder batterijen. Gehoorapparaten met batterijen bieden meestal meer flexibiliteit en kunnen gemakkelijk worden vervangen wanneer de batterij leeg is. Dit is vooral erg handig wanneer je vaak op reis bent. Kies je voor een gehoorapparaat met batterijen? Zorg dan dat je altijd een extra paar batterijen gehoorapparaat 13 op voorraad hebt. 

 

Gehoorapparaten zonder batterijen bieden echter een constante en betrouwbare versterking en hoeven niet regelmatig vervangen te worden. Het is dus belangrijk om te overwegen wat voor jou het meest comfortabel en praktisch is. 

Het gehoorverlies 

Het gehoorverlies is natuurlijk een belangrijk aspect bij het kiezen van een gehoorapparaat. Wanneer je gehoorverlies hebt in hele hoge tonen, dan is een gehoorapparaat met een aanpasbereik tot in de hogere frequenties natuurlijk wel zo fijn. Heb je een gehoorverlies dat plots heel snel afloopt? Dan is een gehoorapparaat met veel banden een goede keuze. Dit gehoorapparaat wordt heel nauwkeurig op het gehoorverlies ingesteld. Stem dit daarom ook goed af met je audioloog. 

Levensstijl 

Een andere super belangrijke factor bij het selecteren van een gehoorapparaat is jouw levensstijl. Als je vaak buiten bent is goede windruisonderdrukking wel zo fijn. Ben je graag in de natuur en houd je ervan om te wandelen? Dan is een aanpasbereik in de hele hoge frequenties belangrijk. Zeker een actieve levensstijl met veel sociaal contact heeft invloed op de keuze van het gehoorapparaat. Houd daarom bij het maken van je keuze ook rekening met je levensstijl. 

Streamen?

Er zijn steeds meer hoortoestellen die je heel eenvoudig verbindt met andere apparaten. Denk hierbij aan apparaten zoals de mobiele telefoon of de televisie. Als je veel belt, muziek luistert of tv kijkt is een gehoorapparaat dat draadloos kan verbinden met je telefoon wel zo handig. Je streamt dan namelijk het geluid van deze apparaten draadloos naar het gehoorapparaat toe. Dit is natuurlijk super fijn. Houd wel rekening met het feit dat deze hoortoestellen wat duurder zijn dan de ‘standaard’ hoortoestellen. Wellicht dat je dit ook met je verzekering kunt regelen.