Hoe voorkom je cadeaustress?

Cadeaus! Onwijs leuk om te krijgen, maar het is soms lastig om een tof cadeau voor iemand te kopen. Want zeg eens eerlijk, je wilt toch wel graag een goede indruk maken met jouw cadeau. Op het moment dat we richting de datum gaan dat het cadeau gegeven moet worden, krijgen sommige mensen last van ‘cadeaustress’. Bij het lezen van dit artikel kom je erachter hoe je deze cadeaustress kunt voorkomen. 

Het laatste moment

Voor de ene persoon kun je wel tien cadeaus verzinnen om te geven, terwijl je bij de ander geen idee hebt waar je diegene blij mee kunt maken. Hoewel veel mensen zich elke keer voornemen om eerder te beginnen met het regelen van het cadeau, komt het toch vaak weer aan op het laatste moment. Voor een verjaardagscadeau voor een man kun je bij  Humk terecht in ieder geval!

Doe je huiswerk vooraf

Maak ergens in jouw volle planning tijd om te bepalen wat je aan iemand wilt gaan geven. Je kunt hiermee namelijk tijd besparen. Niets is zo dodelijk als door winkelstraten gaan zoeken naar het perfecte cadeau. Maak een lijst en hou je eraan. Je kunt wanneer je een lijstje maakt ook online het cadeau bestellen. Spreek  met jezelf af hoeveel tijd je voor dit googelen mag uittrekken. Nadat je hebt besloten wat je wilt gaan geven, kun je meteen op de bestelknop drukken of je gaat recht op je doel af en haalt het in de winkel. Pak het in en je bent klaar. 

Verdiep je in de ontvanger

Het is fijn als je in je cadeau laat blijken dat je stil hebt gestaan bij de wensen en het karakter van de ontvanger van het cadeau. Iets klakkeloos van een lijstje geven, lijkt logisch, maar soms kom je met wat meer denkwerk tot een veel leuker en creatiever cadeau. Dingen waar je aan kunt denken zijn: nieuwe hobby’s, nieuwe levensfase of een nieuwe liefde. Speel in op een van deze punten. Een goed cadeau verrast en straalt aandacht en gevoel uit. 

Hou rekening met iemand zijn valkuilen 

Geef geen prul cadeau aan iemand met een overvol huis. Voorkom dat je iets geeft dat een probleem wat iemand heeft alleen maar verergert. Is de ontvanger een rommelkont, vermijd dan een cadeaubon. De kans is dan namelijk groot dat de cadeaubon ergens tussen de stapels verdwijnt en nooit geïnd wordt. Een cadeau waarmee je juist weer iets aan die rommel kunt doen is dan weer een briljant idee.