Is een houten vloer verstandig met huisdieren?

Heb jij een hond, kat of ander huisdier? Dan is de liefde voor dit huisdier waarschijnlijk onvoorwaardelijk. Maar hoe zit het wanneer je die ene mooie houten vloer wil aanschaffen, kan dat wel als je een huisdier hebt? Ja, dat kan! In dit artikel leg ik je uit hoe je je houten vloer beschermt tegen (onbewuste) beschadigingen van je huisdier en hoe jij de vloer zo comfortabel mogelijk maakt voor je huisdier. Veel leesplezier!

7 tips om je houten vloer te beschermen tegen beschadigingen van je huisdier

Je hebt net je nieuwe lamelparketvloer in je woning liggen. Je hebt een enorm lieve hond, maar bent bang dat deze onbewust je vloer beschadigt. In dit geval zijn er een aantal maatregelen die je kunt treffen om dit zoveel mogelijk te voorkomen:

  1. Wanneer je huisdier nog niet zindelijk is, is het aan te raden om je vloerkleden even weg te halen. Wanneer er dan een ‘ongelukje’ heeft plaatsgevonden merk je dit snel op en kun je dit opruimen.
  2. Droog de pootjes van je huisdier af nadat deze buiten is geweest.
  3. Zorg dat je je vloer regelmatig stofzuigt, aangezien je huisdier zand en ander vuil van buiten mee kunnen nemen onder hun pootjes.
  4. Zorg dat de drinkbak van je huisdier zich niet direct boven de houten vloer bevindt. Zo is de kans dat er veel vocht op je vloer komt kleiner.
  5. Zorg dat je je houten vloer van een olielaag voorziet, deze werkt als beschermende toplaag.

Olielaag op houten vloer

Wanneer je je houten vloer voorziet van een beschermende laag Osmo olie heeft je huisdier meer grip op de vloer. Daarnaast zijn eventuele krassen eenvoudig weg te werken met een plaatselijke poetsbeurt. Dit maakt dat je vloer veel minder snel beschadigd door bijvoorbeeld de nagels van je huisdier.