Jacuzzi klaarmaken voor de winter? Dat doe je zo!

Het mooie weer is weer bijna ten einde, en de zomerjurkjes en korte broeken maken weer plaats voor wintertruien en warme chocolademelk. Heb je een jacuzzi in de tuin? Dan betekent dat dat je jacuzzi ook weer moet klaarmaken voor de winter. In deze blog geven we je een aantal tips voor het winterklaar maken van je jacuzzi. En heeft je jacuzzi eerst onderhoud nodig? Dan kun je terecht bij Spacare Brabant. Zo kun je snel weer genieten van je jacuzzi!

Jacuzzi blijven gebruiken

Allereerst moet er worden besloten of je de jacuzzi in de winter wil blijven gebruiken. Veel mensen hebben als eerste reactie dat de winter veel te koud is voor de jacuzzi. Maar het kan juist heerlijk zijn om plaats te nemen in een heerlijk warme jacuzzi terwijl er sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Dit is heel sfeervol, en daarnaast heeft het een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen. Ook zorg je ervoor dat de leidingen niet kunnen bevriezen als je de jacuzzi aan laat staan. Als je ‘s winters echt geen gebruik gaat maken van je jacuzzi, is het natuurlijk zonde van de verbruikte stroom. Dan is het slimmer om de jacuzzi winterklaar te maken.

Jacuzzi leegmaken

Om de jacuzzi klaar te maken voor de winter, schakel je de stroomtoevoer uit en laat je het bad leeglopen. Het is heel belangrijk dat je al het water onder de zitjes, bij het voetengedeelte, uit het filterhuis en uit de fittings te halen. Hiervoor kun je gebruikmaken van een handdoek, dweil of waterzuiger. Het is heel belangrijk dat er nergens meer water achterblijft, omdat dit water je jacuzzi kan beschadigen als het bevriest.

Water uit de leidingen halen

Vervolgens moet ook het water uit de leidingen worden gehaald, omdat je niet wil dat de leidingen bevriezen. Met een waterzuiger of een luchtcompressor kun je het water uit de leidingen zuigen. Zet het uiteinde van de waterzuiger ook tegen elke jet, om ervoor te zorgen dat je echt al het water verwijdert. Hiervoor moeten de jets volledig open staan en de luchtsturingsknoppen dicht.

Jacuzzi afdekken

Als je al het water uit de leidingen hebt verwijderd, is het belangrijk om je jacuzzi goed af te dekken. Zo bescherm je je jacuzzi niet alleen tegen weersinvloeden, maar zo zorg je er ook voor dat er niet alsnog water in je jacuzzi komt. Als er regenwater of sneeuw in je jacuzzi valt, kunnen je leidingen of jacuzzi alsnog bevriezen. Dek je jacuzzi dus goed af met een afdekzeil of een speciale winterhoes.