Met deze praktische tips kun je jouw tuin efficiënt onderhouden

Natuurlijk is het belangrijk om thuis, in je interieur, alles op orde te hebben. Maar misschien geldt dit nog wel meer voor je tuin. Dat is namelijk een plek die door veel omwonenden gezien wordt en iets zegt over jou. Maar de mening van anderen is natuurlijk niet het belangrijkste. Belangrijker is dat jij en je geliefden zich thuis voelen in de achtertuin of voortuin. Goed en efficiënt tuinonderhoud is daarom belangrijk. Maar hoe pak je dit aan en kun je de tuin slim onderhouden, zonde dat dit veel geld of tijd kost?

Snoei hagen, heggen en struiken tweemaal per jaar bij

Onderhoud van struiken, hagen en coniferen is een van de beste manieren om je tuin mooi strak te laten lijken. Het onderhouden van een beukenhaag, een coniferenhaag of grote struiken hoef je gelukkig maar twee keer per jaar te doen, wat betekent dat je aan het onderhouden van een beukenhaag of een andersoortige heg maar weinig tijd kwijt bent. Het beste is om een keer in het voorjaar en in het najaar (bij mooi weer) deze klus aan te pakken.

Zorg voor een gezonde voedingsbodem in de tuin

Wil je verzekerd zijn van een optimale groei van planten, bloemen en je gazon? Zorg dan voor voldoende bemesting van de bodem. Je kunt je tuinbodem snel goed vruchtbaar maken, door compost of mest door de grond te mixen. Je kunt ook zelf compost maken, door snoeiafval te bewaren en te mixen. Het beste moment om je tuinbodem te bemesten, is gedurende het voorjaar: dus vlak voordat het groei- en bloeiseizoen weer begint!

Maaien, bemesten en bevochtigen van je gazon

Een strak tuingazon kun je bereiken door periodiek onderhoud. Maai je gras gedurende de zomermaanden om de week of wekelijks, om te zorgen dat je gazon voldoende beluchting krijgt. In de zomermaanden is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende besproeiing. Door minstens tweemaal per jaar de grond van extra bemesting te voorzien, ben je verzekerd van een strakke grasmat die tegen een stootje kan!

Verwijder onkruid en bladafval tijdig

Door periodiek het onkruid uit je tuin te halen, zorg je ervoor dat planten, gras en bloemen goed kunnen blijven groeien. Hetzelfde geldt voor bladafval. Haal dit tijdens en direct na de herfst weg, zodat je tuin in een goede conditie blijft!