Met deze tips overleef je een lange autorit

Vertrek je net als alle andere mensen met de auto op vakantie? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een heleboel kilometers voor de boeg. Dat is natuurlijk wel even wat anders dan het aantal kilometer dat je iedere dag rijdt naar je werk. Met een goede voorbereiding maak je deze autorit natuurlijk al een stuk leuker. Hoe? Dat vertellen we je in dit blog. Lees snel verder! 

Controleer de auto 

Wanneer je met de auto op vakantie gaat zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten. Doe ook eerst onderzoek naar de regels van het land waar je naartoe gaat. Zo ben je in veel landen verplicht om een verbanddoos, gevarendriehoek en veiligheidshesje bij je te hebben in de auto. Controleer daarnaast ook je airco en/of andere storingen. 

 

Daarnaast is het ook erg handig om je autoradio met navigatie te voorzien van de nieuwste updates. Zo weet je dat je in ieder geval niet kwijt raakt onderweg. Heb je niet zo’n radio met ingebouwde navigatie? Zorg dan dat je genoeg data hebt op je mobiele telefoon en gebruik een applicatie vanaf je smartphone. 

Op tijd tanken (of opladen) 

In Nederland kom je om de zoveel kilometer wel een tankstation tegen. Houd rekening met het feit dat dit in het buitenland vaak niet het geval is. Vooral in Duitsland kan er soms wel 80 km tussen twee tankstations zitten. Op de borden langs de wegen staat gelukkig wel regelmatig aangegeven hoe ver het tot het volgende tankstation is. Houd deze daarom goed in de gaten en zorg dat je de auto op tijd tankt, of oplaadt. 

Creëer een aangename temperatuur 

Wanneer je vertrekt in de zomer dan kan de temperatuur nogal flink oplopen. Dan is het natuurlijk wel zo prettig om in een koele auto te zitten. Helemaal tijdens een lange file kan het al snel warm worden in de auto. Daarbij komt dat je in een warmte auto snel slaperig wordt. Zet de airco dus regelmatig aan of draai even het raam open. 

Reis je met kinderen?

Reis je met kinderen? Zorg dan dat je genoeg digitaal vermaak meeneemt! De makkelijkste manier om je kinderen namelijk bezig te houden blijft toch wel de iPad, iPhone of andere game consoles. Neem je ze mee? Zorg er dan in ieder geval voor dat deze allemaal volledig zijn opgeladen. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een aparte powerbank mee te nemen zodat je deze apparaten onderweg ook kunt opladen. 

 

Je kunt tegenwoordig ook films en series downloaden vanuit Netflix en deze offline bekijken. Ideaal voor wanneer je je kids even bezig wilt houden, zonder je databundel op te maken.