Op vakantie in eigen land tijdens Corona

Op 13 oktober 2020 sprak minister Mark Rutte het land weer toe. Helaas niet met goed nieuws zoals in mei eerder dit jaar. Het land moet weer op slot. Voor horeca en de recreatiebranche hebben de nieuwe maatregelen een behoorlijke impact. En dat midden in de herfstvakantie! Terwijl veel vakantiegangers al eerder hun vakantie in Zeeland in de maand mei aan hun voorbij hebben moeten laten gaan herfstvakantie (vanwege de ingrepen van de veiligheidsregio), hebben ze de vakantie omgeboekt naar de. Die komt nu grotendeels weer te vervallen. Met het eigen gezin mag, maar wordt niet geadviseerd. Horeca is dicht, zwembaden beperkt open en overal dient een mondkapje gedragen te worden. Niet de ideale basis voor een heerlijke vakantie in eigen land.

Wat nu? Wanneer mogen we weer recreëren?

Dat is een goede vraag die veel Nederlanders zich nu afvragen. Want om nu op vakantie op een vakantiepark is op dit moment niet echt interessant. We hopen dat de nieuwe maatregelen weer net zo goed aanslaan als de vorige en dat we met de feestdagen samen mogen zijn met dierbaren om alsnog te genieten van een welverdiende vakantie. Die mogelijkheid is er zeker als je kijkt naar het verloop in het begin van Corona en de versoepelingen van de maatregelen in mei. In de hoop dat we vanaf het jaar 2021 weer langzaamaan terug kunnen naar het “normaal” zonder al die beperkingen en dat het bedrijfsleven weer een beetje aantrekt en de economie erbovenop komt!

Toch op vakantie ongeacht het dringende advies?

We begrijpen dat een vakantiehuis op een vakantiepark op dit moment niet erg interessant is om te boeken. Een hele dag in een “vakantiehuis” opgesloten te zitten, weinig te doen is in de omgeving, doordat er weinig open is, is niet wenselijk op een vakantiepark. Maar wil je toch op een unieke locatie buiten de mensenmassa je rust zoeken en ben je niet afhankelijk van faciliteiten en voorzieningen in de omgeving? Dan kan een vakantiehuis in Drenthe of op de Veluwe van een particuliere eigenaar wel een oplossing voor je zijn! Deze vakantiehuizen liggen over het algemeen midden in de natuur, op het erf van de eigenaar en/of zijn luxe uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een eigen sauna, hottub of jacuzzi en sommigen beschikken over een zwembad! Zo kun je genieten van je eigen vakantiehuis, makkelijk de natuur in voor een mooie wandeling of fietstocht.

Vakantiehuis in Drenthe of de Veluwe boeken?

Opzoek naar een vakantiehuis van een particuliere eigenaar? Kijk eens naar een vakantiehuis in Drenthe en/of de Veluwe. Veel particuliere eigenaren hebben op heerlijkehuisjes.nl hier hun vakantiehuis in de verhuur. Alle vakantiehuizen voldoen aan de RIVM-richtlijnen, zodat je verzekert bent dat alles goed schoon is gemaakt. Ben je toe om er even uit te gaan? Wacht niet langer en ondersteun hiermee ook de eigenaar van het vakantiehuisje, je doet dus niet jezelf alleen een gunst!