Plissé shades voor een kiepraam

Plissé shades voor een kiepraam, stijlvol en diverse voordelen

Wil je je kiepraam voorzien van zonwering? Dan kies je best voor een gordijn kantelraam. Raamdecoratie voor een draaikiepraam is niet altijd eenvoudig te kiezen. Bij kantelramen kun je namelijk geen gewone gordijnen of overgordijnen monteren. Ze zouden hinderen bij het draaien of kiepen van het raam. Een gordijn kantelraam is dan de oplossing. Er bestaan verschillende uitvoeringen, verschillende stoffen en de mogelijkheden van raamdecoratie draaikiepraam zijn zeer groot.

 

Welk type van raamdecoratie draaikiepraam kies jij?

De keuze plissé shades voor een kiepraam is zeer groot. Een plissé gordijn is opgebouwd uit een geplooide stof. Deze kan uit grote of kleine plooien zijn opgebouwd. Je kunt ook kiezen voor een enkele of een dubbele plissé shade. Een dubbel plisségordijn geeft nog meer bescherming tegen zonlicht. Dankzij de luchtkamers in het gordijn werkt het ook nog eens isolerend. Zowel in de zomer als in de winter houdt het de warmte of kou van buiten tegen. Je vindt ze in verschillende stoffen: polyester of linnen bijvoorbeeld. Een je kiest voor een handmatig of een elektrisch bediend rolgordijn.

 

Kies de graad van verduistering

Bij plissé shades kies je in hoeverre jij je kamer wil verduisteren. Er bestaan rolgordijnen van zeer dichte en donkere stof tot witte, zeer lichte en bijna transparante stof. Zo bepaal je zelf of er veel of weinig licht in de kamer komt.

 

Kies jij voor een duo-rolgordijn?

Bij een duo-rolgordijn is het plissé gordijn opgebouwd uit twee delen van een andere stof. De bovenkant kan een zeer verduisterende stof zijn, de onderkant een bijna transparante stof, of omgekeerd. Zo regel je bijvoorbeeld dat er van bovenaf weinig zonlicht in de kamer komt, maar dat je via de onderkant toch nog veel licht binnen krijgt. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor je hobby- of kantoorruimte.

 

Kies jij voor een bottom-up/top-down plisségordijn?

Een zeer bijzonder type van plissé gordijnen zijn deze die je zowel bovenaan als onderaan een eind kan openschuiven. Op die manier wordt slechts een gedeelte van je raam verduisterd. Zo heb je, via de onderkant, nog een zicht op je tuin. Of je verduistert de hele onderkant om inzicht van de buren te vermijden, maar je geniet nog van de mooie blauwe lucht.

 

De plaatsing is zeer makkelijk

Voor een draaikiepraam kies je best een rolgordijn dat in een frame is gemonteerd. Je monteert het frame op het raam zelf. Het draait en kiept dan mee met je raam. Je hoeft niet in het plafond of de muren boven je raam te boren. Voor kunststof en aluminium ramen kun je zelfs kiezen voor clips, kleefstrips of steunen waarin je het plissé gordijn klikt. Zo hoef je ook niet in het raam zelf te boren. Dit is helaas niet mogelijk bij houten ramen.

 

Wees je eigen interieurarchitect

Plissé gordijnen nemen vaak een groot oppervlak in in een interieur. Hiermee kun je je kamer een eigen look geven. Ga je voor donker, licht, met prints of zonder prints, kleurrijk of eerder met discrete tinten? Jij bepaalt zelf de uitstraling die je je kamer wil geven.