Tips voor wanneer je gaat werken in het buitenland

Je gaat een groot avontuur aan. Je gaat werken in het buitenland! Een erg mooie droom, maar hoe maak je deze droom op een zo goed mogelijke manier waar? Ook over de grens moet je genoeg geld gaan verdienen om van rond te komen. Dus voordat je je koffers pakt, is het verstandig om je eerst daarmee bezig te houden. Alleen hoe vind je het werk in het buitenland?

Maak een beslissing

Bij ambitieuze dromen horen plannen die goed doordacht zijn. De eerste vraag die jij moet beantwoorden is waar je wilt gaan wonen. Misschien weet je het antwoord op deze vraag al, maar het kan ook zijn dat je dit nog moet uitzoeken. Het is goed om over dit onderwerp na te denken. Je keuze heeft namelijk heel wat gevolgen voor je eigen toekomst. Heel het avontuur begint bij het land waar je wilt wonen. 

 

Ga op zoek naar voldoende informatie over een land. Staat Amerika bijvoorbeeld hoog op je lijstje. Ga er eens op vakantie en kijk of de sfeer die daar heerst, past bij jou als persoon. Ook de taal en de cultuur moeten je aanspreken weten ze bij Travel Active uit ervaring! Is dit een land waar je heen wilt? Ga dan verder met het doen van deskresearch. Hoe is de werkgelegenheid in dit land, aan welke formaliteiten moet je jezelf houden om daar te mogen wonen en werken en ga zo nog maar even door met dingen die uitgezocht moeten worden. Zoek eventueel andere Nederlanders op in het land die dezelfde keuze hebben gemaakt. Dat kan erg handig zijn. Het kan ook nog zijn dat je andere mensen tegenkomt die een Highschool in Amerika hebben gevolgd.

Kijk eens op Instagram of Facebook

Deze social media apps zijn niet alleen een sociaal medium, maar je kunt er ook een baan, huis of eventuele kennissen tegenkomen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze platformen om een vacature online te zetten of een huis aan te bieden. Via de zoekfunctie kan je bijvoorbeeld zoeken naar zoektermen die gelden voor jou en hier misschien wel iets vinden wat heel handig is in jouw zoektocht.