Tips waar je op moet letten bij het vergelijken van hoorbatterijen

Ben jij een hoortoestel drager? Dan heb je veel te maken met hoorbatterijen. Net als alle andere soorten batterijen gaan deze in de zoveel tijd leeg. Dan heb je weer nieuwe nodig, maar waar moet je eigenlijk op letten bij het vergelijken van hoorbatterijen? We geven je graag een aantal tips!

De kleur van de batterijen

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat elke hoorbatterij een andere kleur heeft. De meest verkochte kleur is bruin, beter bekend als batterijen hoortoestel 312. Daarnaast zijn er ook gele, oranje en blauwe hoorbatterijen. Daarbij heeft elke hoorbatterij een eigen kleurcodering. Bruin is dus 312, oranje = 13, geel = 10 en blauw = 675. Zo kun je de batterijen dus altijd herkennen aan of de kleur, of de kleurcodering. Daarbij is het belangrijk om te weten dat elk merk de batterij weer op een andere manier benoemt. Zo komt de 312 batterij bijvoorbeeld overeen met modellen zoals PR41, LR41, W312ZA etc. Ga je oude hoorbatterijen vervangen? Let er dan altijd goed op dat je de juiste koopt. Het is natuurlijk vervelend als je net nieuwe batterijen hebt gekocht en dit zijn niet de juiste.

De verschillende merken

Net als dat je allerlei soorten merken hebt voor schoenen, kleding enzovoort, zijn er voor hoorbatterijen ook allerlei soorten merken beschikbaar. Daarbij komt natuurlijk een stukje prijsverschil kijken, maar elk merk heeft dan ook zijn eigen eigenschappen. Bepaalde merken garanderen bijvoorbeeld dat de batterijen niet kunnen oxideren, andere merken beloven een uiterst lange levensduur. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kun je voor een bepaald merk kiezen. Uiteraard kun je ook een beetje testen welk merk voldoet aan jouw wensen.

De prijs

Sommige mensen zeggen: “Goedkoop = Duurkoop”, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Je kunt bijvoorbeeld goedkope batterijen gekocht hebben omdat deze in de aanbieding waren. Bovendien wil het zeker niet zeggen dat goedkope batterijen per definitie slecht zijn. Het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe je met de batterijen omgaat. Als je jouw hoortoestel ‘s nachts uitzet zodat de batterij niet leeg kan lopen, zul je langer met de batterij doen wanneer deze constant vermogen moet leveren. De prijs van dure batterijen kan bijvoorbeeld ook te maken hebben omdat dit merken zijn die veel adverteren, waardoor deze advertentiekosten terugverdiend moeten worden en jij dus als consument daar de dupe van bent. En of die batterijen dan echt beter zijn dan goedkopere batterijen? Het is maar de vraag..