Unboxing een bierbrouw pakket standaard

Yes, het is bijna zover! Je hebt zojuist een bierbrouw pakket standaard besteld en kunt natuurlijk niet meer wachten totdat deze ook daadwerkelijk wordt bezorgd. Gelukkig is het vaak zo dat het al de volgende dag of misschien de dag erna bij je thuis wordt bezorgd. Dus nog even geduld en je kunt aan de slag. Als het dan eindelijk zover is, dan wil je natuurlijk direct aan de slag. Om je een idee te geven hoe het allemaal in z’n werk gaat en nog belangrijk, wat er nu allemaal in zo’n bierbrouw pakket zit, hebben we het stap voor stap voor je uitgelegd.

 

Wat zit er allemaal in het pakket?

 

Je hebt je keuze gemaakt en je oog is gevallen op het bierbrouw pakket standaard. Dit pakket bevat uiteraard alle benodigde ingrediënten om te kunnen beginnen met één van de vele bierbrouw recepten die je hebt gekozen. Daarnaast bevat dit pakken uiteraard ook een emmer met waterslot en ook een aftapkraan. Het enige wat jij dus nog nodig hebt, dat zijn flesjes om het bier in te kunnen doen, de kroonkurken om het geheel te kunnen afsluiten en een thermometer. Uiteraard is de kans vrij groot dat je een deel van deze spullen gewoon in je keukenkastje hebt liggen en anders zijn ze gemakkelijk bij te bestellen.

 

Hoe ga je te werk?

 

Wanneer jij alle benodigdheden uiteindelijk hebt, is het zaak om te beginnen met het brouwen van het bier. Gelukkig zit er ook een recept bij, zodat je alles stap voor stap kunt volgen. Wel is het goed om hier goed de tijd voor te nemen en bij twijfel de stappen nogmaals te lezen. Het grote voordeel van de huidige digitale wereld, is dat er ook tal van filmpjes van online te vinden zijn. Zo kun je niet alleen lezen wat er van je gevraagd wordt, maar kun je het ook uitgebreid bekijken en waar nodig nadoen.

 

Wanneer kun je genieten van je eerste biertje?

 

Het eerste eigen biertje, dat is natuurlijk waar je uiteindelijk allemaal voor doet. Wel is het goed om te weten dat het brouwen van bier vooral het nodig geduld van je vraagt. Dat komt doordat het grootste deel bestaat uit het laten gisten van het brouwsel. Dit is dus helaas ook niet te bespoedigen en zal je dus echt op moeten wachten. Dus wil jij een biertje serveren aan familie of vrienden tijdens een speciale gelegenheid, dan is het goed hier rekening mee te houden.