Veilig online aankopen doen doe je zo!

We doen de laatste jaren of het online kopen van goederen heel normaal is. De meeste mensen denken niet na over de gevaren die op de loer liggen bij het online shoppen. Onder de noemer “een gewaarschuwd mens telt voor twee” zullen we hier de meest voorkomende valkuilen benoemen.

Te mooi om waar te zijn

Het is altijd moeilijk de kwaliteit van een product in te schatten. Zie jij een hele mooie jurk voor nog geen tientje? Of een 55 inch tv voor een fractie van de prijs? Bedenk dat als de deal te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo! Ben je toch geneigd die unieke, eenmalige aanbieding niet te laten schieten? Lees dan eerst de voorwaarden door die van toepassing zijn op het retourneren van het product en lees ook de geld-terug procedure aandachtig door. Bekijk vervolgens de webwinkel reviews op onafhankelijke reviewsites. Deze kunnen je een goed beeld geven over de kwaliteit en de service van een online webshop.

Let op dat je niet teveel besteld

Online shoppen is natuurlijk heel erg leuk! Lekker op de bank of in de bus door je telefoon heen scrollen of met je laptop op de keukentafel terwijl het buiten koud en nat is. Het is ook enorm goed tegen de verveling. En nu we veel vaker thuis zitten, zitten we vaker op het internet, en dus ook op de websites met dingen die we eigenlijk niet nodig hebben. De verleiding om toch iets te bestellen is groot. Wat? Als je nog iets koopt hoef je geen dure bezorgkosten te betalen? Doe dan nog maar iets kleins erbij! Paar dagen later gaat de bel en staat de pakjesbezorger er allemaal “cadeautjes” op de stoep! Het lijkt wel Sinterklaas! Het gevaar is dat je tegen die tijd allang vergeten bent wat er voor prijskaartje aanhangt. Zou je het in de winkel ook gekocht hebben, voor diezelfde prijs? 

De online aangekochte dienst wordt niet naar tevredenheid geleverd

Bij producten heb je hier en daar nog wel wat bescherming als consument. Er zijn verschillende keurmerken, en als je aan de gestelde voorwaarden voldoet kan je het  product altijd retour zenden en je geld terug krijgen. Maar hoe zit dat nou met diensten? Stel je voor je huurt iemand om een website voor je te bouwen, of je administratie te doen? Hoe beperk je dan het risico dat je niet bedrogen wordt? Je kunt altijd terugvallen op de beste reviews website van Nederland en België. Het lezen van eerlijke, onafhankelijke klantbeoordelingen kunnen veel helderheid scheppen over het bedrijf wat zich via het internet aanbiedt.