Voordelen van werken met een transportband

Tegenwoordig wordt alles steeds meer geautomatiseerd. Het inzetten van transportbanden is een van de oplossingen om effici├źnter in de landbouw te kunnen werken. In dit artikel vertellen we de voordelen van een transportband en waarom je een transportband moet kopen.

Productie opschroeven

De voornaamste reden om met een transportband te werken is dat productie gemakkelijk kan worden opgeschroefd. Hoe meer er kan worden verwerkt in een uur hoe meer kan worden verkocht. Daarom zal het aanschaffen van een transportband zich altijd gemakkelijk kunnen terugverdienen. Mocht je niet het geld beschikbaar hebben om een transportband te kunnen kopen, dan kun je er ook voor kiezen om er een te huren. Vooral als je grote hoeveelheden snel moet wegwerken kan het huren van een transportband een prima uitkomst zijn.

Je kiest voor de lange termijn

Bij het nemen van een transportband kies je ook voor de lange termijn van je organisatie. Een transportband gaat natuurlijk vele jaren mee, hierdoor kan dus productie gemakkelijk worden opgeschroefd. Dit maakt het ook direct gemakkelijker om de productie vooruit te plannen. Op het moment dat je bedrijf verder gegroeid is kan je er vervolgens ook voor kiezen om meerdere machines te nemen, zodat de productie nog verder kan worden opgeschroefd. Het huren van een transportband is namelijk alleen interessant op de korte termijn. Mocht je een machine voor langere periode moeten huren dan wordt het alleen maar duurder en blijf je vaste lasten per maand houden.

Machine voor elke productielijn

Onder de transportbanden vallen verschillende typen transportbanden elk met een eigen toegevoegde waarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hallenvullers, duobanden of doseerhoppers. Weet je niet precies welke type machine geschikt is voor jouw productielijn? Neem dan contact op met de specialist op het gebied van transportbanden in de landbouw. Dan kunnen ze op basis van jouw productielijn een gepast advies geven voor de juiste transportband.