Waar let je op bij het afsluiten van een sim only abonnement?

Voordat je een sim only gaat afsluiten, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, welke er onder andere voor kunnen zorgen dat je geld bespaart of dat je een betere ‘bundel op maat’ hebt. Aangezien er vandaag de dag veel verschillende abonnementen bestaan en er ook meer providers zijn bijgekomen, is het goed om op het een en ander te letten. Daarom lees je hier waar je op let bij het afsluiten van een sim only!

Bepaal je budget

Allereerst dien je te weten: wat is je totale budget voor het afsluiten van een sim only? Denk er hierbij aan dat het ook van belang is om te weten wat je per maand uit kunt geven. 

 

Het bepalen van je budget is belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je direct kunt filteren op basis van prijs. Hierdoor weet je zeker dat je alleen bundels ziet die binnen jouw budget passen. Op deze manier kun je ook een sim only goedkoop afsluiten. Je stelt je budget in en kiest op basis daarvan een geschikt abonnement tegen een scherpe prijs. Op deze manier kom je eenvoudig goedkoop uit!

 

Bepaal je verbruik

Een grote groep consumenten kiest een abonnement met een óf te kleine, óf te grote bundel. Dit is natuurlijk niet fijn, omdat je of iedere maand een tekort aan belminuten, data en/of sms’jes hebt, of teveel betaalt voor eenheden die je niet gebruikt. 

 

Je verbruik stel je vast door te kijken naar je verbruik van de afgelopen aantal maanden. Welke tijdsperiode je pakt maakt niet veel uit. Of dit nou drie, zes, of twaalf maanden zijn; het gaat erom dat je inzicht hebt in wat je gemiddeld verbruikt aan belminuten, MB’s en sms’jes. Hierdoor kun je een geschikte bundel kiezen die past bij hoe je je telefoon (en simkaart) gebruikt.

Gebruik een sim only vergelijker

Tenslotte is het aangeraden om een vergelijker te besparen. Dit bespaart je tijd, moeite en bovendien ook geld. Je kunt in een sim only vergelijker onder andere filteren op prijs, hoeveelheid data, hoeveelheid belminuten (en sms’jes), contractduur, en provider. Door het filteren kom je uiteindelijk alleen tot geschikte abonnementen voor jezelf.

 

Vergelijkers zijn meestal te vinden op vergelijkingswebsites. Een ander voordeel hiervan is dat je niet beperkt bent tot één provider. Je vergelijkt alle sim only providers om tot een geschikt en passend abonnement te komen. Ook hoef je niet alle providers los op te zoeken, aangezien de vergelijker automatisch alle aanbieders toont. Dit maakt het afsluiten van een sim only abonnement een stuk eenvoudiger.