Waar moet je op letten bij de aanschaf van een printer?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe printer is het handig om vooraf te weten waar je op moet letten bij de aankoop van een printer. Waar ga je de printer voor gebruiken? Hoeveel geld mag de printer kosten? Waar komt de printer te staan? Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een printer. 

Nieuw of refurbished? 

Wil je een nieuwe printer aanschaffen of ga je voor een tweedehands HP printer van Refurbished Printer? Met die laatste optie ben je niet alleen milieubewust bezig, je bespaart er ook nog eens veel geld mee. En dat is mooi meegenomen, zeker omdat een refurbished printer vaak precies dezelfde kwaliteit heeft als een nieuwe printer. 

Thuis of kantoor? 

Iemand die op zoek is naar een printer voor thuis, heeft vaak andere behoeften dan iemand die op zoek is naar een printer voor op kantoor. Kantoorprinters zijn vaak gericht op snelheid en het zo laag mogelijk houden van afdrukkosten. Voor thuis is zo’n printer vaak niet handig, omdat kantoorprinters groot zijn en veel ruimte innemen. Wanneer je een printer voor in huis zoekt, kun je beter gaan voor een compactere variant met meer opties. Het is namelijk altijd handig als jouw printer kan scannen, kopiëren en foto’s kan printen. 

Wifi of bedraad? 

Met veel printers is het tegenwoordig mogelijk om te printen via wifi. Zo kun je via verschillende apparaten vanaf elke plek in huis, of op kantoor printen. Daarnaast kun je ook gaan voor een bedrade printer. Een verbinding met je printer via een kabel is stabieler en veiliger dan printen via wifi. Ga dus na of jij meer waarde hecht aan gemak of aan veiligheid om zo de goede keuze te maken. 

All-in one of alleen printen? 

Ben jij van plan om je printer alleen te gebruiken om documenten of foto’s af te drukken? Dan is het niet nodig om een printer aan te schaffen waarmee je ook kunt scannen en faxen. Een single function printer is in jouw geval voldoende. Wil je wel kunnen scannen, kopiëren en faxen met jouw printer? Dan kun je beter kiezen voor een all-in-one-printer, zodat je geen aparte scanner of los kopieerapparaat meer nodig hebt. Ook een faxapparaat is overbodig wanneer je kiest voor een all-in-one printer.