Waar op letten bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis kan nogal een tijdrovend proces zijn. Daarbij moet je ook nog eens zorgen dat het oude huis (als je die hebt) verkocht word. Dat allemaal bij elkaar kan best veel zijn en een vervelend proces. Daarom willen we je in ieder geval de tips geven bij het kopen van een huis! 

Jezelf oriënteren in de huizenmarkt

Enorm belangrijk is dat je jezelf oriënteert in wat voor huis je wilt, hoe duur dat gaat worden, met welke makelaar dat je dat gaat doen, waar je wilt gaan wonen, etc. Dat is nogal wat en daarom is het wel verstandig om dat allemaal op een rijtje te zetten voordat je een huis gaat kopen. Bekijk het aanbod  om gelijk te gaan vergelijken en te kijken wat je wilt! Schrijf het allemaal op of zet het ergens neer om het allemaal met elkaar te kunnen vergelijken. Schrijf daarbij ook gelijk de eisen op die je wilt aan het huis. Wil je bijvoorbeeld een grote tuin en een wat kleinere woonkamer? Dat kan! Maar maak dat wel duidelijk voor jezelf voor dat je een huis gaat kopen. 

Bezichtigingen

Het belangrijkste bij het kopen van een huis is wel het gaan bezichtigen. Dat geeft natuurlijk de eerste indruk en dan weet je bijna gelijk of dat je het wilt of niet. Van te voren is het verstandig om jezelf er toch even zelf in te verdiepen en te kijken waar je nou naar gaat kijken. Maak voor jezelf een kleine checklist van wat je wel wilt en wat niet. Bij die checklist kun je gelijk dingen zetten die je eventueel wilt bespreken of aanhalen. Wil je bijvoorbeeld dingen navragen over de tuin kun je dat gelijk er bij zetten en navragen bij de bezichtiging. Bij de bezichtiging zelf is het verstandig om zelf wat foto’s en filmpjes te maken om het zo nog goed terug te kunnen kijken. Zo kun je er later nog op terugkomen en kijken wat je nou wel of niet goed vond. Zo wordt het hele koopproces een heel stuk makkelijker!