Waarom aan de slag met social media? 3 redenen

Er zijn ruim 2 miljoen bedrijven in Nederland en elk bedrijf zal iets doen aan marketing. Offline marketing, zoals: flyers, billboards en krantadvertenties zijn dingen die tegenwoordig minder worden gebruikt of je hebt wellicht een website op maat laten maken. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van online marketing. Een hele makkelijke en goedkope manier van online marketing is social media. In dit blog zal ik een paar redenen vertellen waarom social media goed zal zijn voor uw bedrijf.

 

Reden 1: Goedkoop

Een groot voordeel aan social media marketing is dat het erg goedkoop is in vergelijking met offline marketing. Binnen social media heb je bijvoorbeeld facebook. Bij Facebook heb je veel advertentie opties die helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Zo kan je toch veel mensen bereiking voor een stuk minder geld

 

Reden 2: Groot bereik

Wie zit er tegenwoordig niet meer op social media? Je hoort niet anders. Dit heeft veel voordelen voor bedrijven om je producten of diensten te kunnen promoten. Je kan het gemakkelijk promoten via bijvoorbeeld Facebook en zo kan je heel veel mensen bereiken die op Facebook zitten. Het wordt je erg makkelijk gemaakt.

 

Reden 3: Toegankelijk

Je kan gemakkelijk via je computer social media marketing regelen. Je hoeft er niet voor op stap en in gesprek met verschillende bedrijven om het mogelijk te maken. Je kan alles vanaf de computer regelen en dat scheelt veel tijd

 

Uitbesteden

Je kan ook de keuze maken om social media marketing uit te besteden. Dus om iemand anders het te laten doen. Iemand anders zal dan voor jou advertenties plaatsen op bijvoorbeeld facebook om zo meer klanten te krijgen. Een groot voordeel hieraan is dat iemand voor jou advertenties op zet die klanten opleveren. Je hoeft dus niet zelf de advertenties te schrijven en er zijn verschillende social media beheer pakketten aanwezig. Ook scheelt het tijd met het onderhouden van de advertenties. Je hoeft alleen nog maar de extra klanten te helpen.