Waarom je Apple apparaat repareren voordeliger is dan een nieuwe kopen

Wanneer je Apple apparaat kapot gaat, kan het verleidelijk zijn om gewoon een nieuwe te kopen. Immers, is het op de lange termijn niet goedkoper om gewoon een nieuwe telefoon/laptop/tablet te kopen dan te betalen voor reparaties? Helaas is dat niet altijd het geval. Sterker nog, in de meeste situaties zal het repareren van je apparaat voordeliger zijn dan het kopen van een nieuwe. Dit is waarom een apple reparatie voordeliger is dan een nieuwe kopen:

De kosten van een nieuw apparaat versus de kosten van reparatie

Een van de belangrijkste redenen waarom een reparatie voordeliger is dan een nieuwe, zijn de kosten. Een nieuwe iPhone begint bijvoorbeeld bij 800 euro. Als je je scherm via Apple zou vervangen, zou dat je stuk minder kosten. Je bespaart dus al meteen al heel veel geld door je telefoon te repareren in plaats van een nieuwe te kopen. En dat is alleen voor het scherm! Als je andere schade had, zoals waterschade of een kapotte oplaadpoort, zouden die ook extra kosten met zich meebrengen.

 

Als je de kosten van reparaties vergelijkt met de kosten van het kopen van een gloednieuw toestel, is het gemakkelijk te zien dat het repareren van je toestel bijna altijd de voordeligste keuze is.

 

De milieu-impact van het kopen van een nieuw apparaat

Een andere reden waarom reparatie voordeliger is dan de aanschaf van een nieuw apparaat heeft te maken met het milieu. Het kost veel energie en middelen om een gloednieuwe telefoon te produceren. En als je rekening houdt met verzending en verpakking, wordt de milieu-impact van het kopen van een nieuw toestel alleen maar groter.

 

Aan de andere kant heeft het repareren van je toestel weinig impact op het milieu. In de meeste gevallen is het enige dat nodig is om je toestel te repareren een paar gereedschappen en vervangende onderdelen – waarvan de productie niet veel energie of grondstoffen vergt.

 

De volgende keer dat je Apple apparaat kapot gaat, moet je bedenken dat repareren bijna altijd voordeliger is dan een nieuw exemplaar kopen. Je bespaart niet alleen geld door te kiezen voor reparatie in plaats van vervanging, maar je draagt ook je steentje bij aan het verminderen van de milieubelasting van consumentenelektronica. Twijfel niet langer en ga naar http://fixers.nl/