Waarom jij naar de Costa del Sol moet gaan!

Een heerlijke bestemming en niet ver van Nederland, de Costa del Sol. Een plek waar een hoop mensen na de 1ste keer gaan verliefd op raken een huis kopen. Binnen de Costa del Sol kun je eindeloos veel hotels en appartementen vinden en daarbij ontiegelijk veel restaurants. Toch is het veel meer dan een zonvakantie en heb je een hoop bezienswaardigheden om te zien en is het heerlijk om te blijven. In dit artikel geven wij je wat informatie over de Costa del Sol en een paar bezienswaardigheden

Waar ligt de Costa del Sol?

Costa del Sol is geen stad of eiland, het is de benaming van de een kustgebied dat over de 300 kilometer doorloopt tussen Gibraltar en Almería. De Costa del Sol is onderdeel van Andalusië. De naam zelf zegt het is voornamelijk kustgebied, maar landinwaarts zijn er ook een hele hoop bezienswaardigheden en stukken die je kunt bezoeken. 

Hoe is het weer bij de Costa del sol?

De Costa del sol is eigenlijk altijd wel goed te bezoeken qua weer, het enigste wat in de gedachte gehouden moet worden is dat in hartje zomer het bomvol is met toeristen van over heel de wereld.  Als je puur naar de Costa del Sol wilt gaan om te gaan genieten van alles en rust wilt hebben kan je het beste september/oktober het gaan bezoeken. 

Málaga

Een van de mooiste steden om te bezoeken op de Costa del Sol is de stad: Malaga. Malaga is een grote havenstad en wordt jammer genoeg door een hoop toeristen overgeslagen. Het is namelijk een schitterende stad. De meeste bezienswaardigheden die je zult zien in Málaga zullen gericht zijn op de kunstenaar Picasso. Málaga is namelijk de geboorteplaats van Picasso en is sinds 2003 een mega museum met meer als 250 van zijn werken te vinden. Verder is het oude huis van Picasso ook een bezienswaardigheid die helemaal is ingericht om bezoek te kunnen ontvangen. 

Cabo de Gata

Een schitterend natuurreservaat aan de Costa del Sol met mooie baaien en stranden is de Cabo de Gata. De cabo de gata ligt ten oosten van de badplaats Almeria. Het natuurreservaat is zo’n 34000 hectare groot en bestaat uit nog een 12.000 hectare water. Binnen het gebied kan je schitterende steppelandschappen,zoutmeren, baaien en kliffen aanschouwen. Verder is er ook nog een park dat als beschermd vogelgebied wordt aanschouwd. In dit park zit ook een botanische tuin de Arbardinal in Rodalquilar is een echte aanrader voor mensen die hiervan kunnen genieten.

 

Al verliefd geworden op de Costa del Sol? Schakel dan een Nederlandse makelaar in Spanje zoals Villa Nova Real Estate in om te gaan kijken naar een huis dat past bij jou!