Wat doet een aankoopmakelaar precies?

Tijdens de zoektocht naar jouw woning heb je veel om over na te denken en waar je rekening mee dient te houden. Alle termen vliegen je om de oren: hypotheken, banken, adviseurs. Het is om duizelig van te worden. Dat is ook niet zo gek. De aankoop van een huis doe je natuurlijk niet vaak in je leven. Dus als je geen affiniteit met de materie hebt dan kan het best lastig om in het proces van het kopen van een huis de juiste mensen te vinden en de juiste keuzes te maken. Mijn vrienden hebben in Nijverdal een huis gekocht. Zij hebben met de hulp van Piksen makelaars hun huis gekocht. Wat ik indrukwekkend vond is dat zij net een stapje verder gingen. Met name in de communicatie waren zij erg sterk. Wij hebben dat van dichtbij meegemaakt en wilden het precies op dezelfde manier. 

Win informatie in bij je naasten

Toen mijn vriendin en ik onze eerste huis kochten in Almelo moesten wij opzoek naar een aankoopmakelaar. Wij zagen in het begin door de bomen het bos niet. Het belangrijkste advies dat ik je kan geven is dat je goed naar je omgeving moet luisteren. Er zijn ongetwijfeld genoeg familieleden en vrienden om je heen die dit proces al eens eerder hebben doorlopen. Laat je door hen informeren en ga dan eens kijken bij welke instantie je moet zijn.

Zoeken naar een aankoopmakelaar

Heb je eenmaal in jouw netwerk de juiste aankoopmakelaar te pakken gekregen? Dan zul je moet kijken of dit voor jouw de gewenste aankoopmakelaar is. Doe dit grondig, de aankoopmakelaar heeft een grote invloed op de aankoop van je huis en dus van jouw toekomst voor komende jaren. 

Waar moet je nu opletten bij een aankoopmakelaar?

Spreek eens af voor een eerste gesprek met de makelaar. Het doel van dit gesprek is dat je een juiste gevoel krijgt bij deze partij. Geef jouw wensen en behoeften aan. Je hebt al gauw een idee of degene tegenover jouw daadwerkelijk met jouw meedenkt over jouw woonwensen of dat diegene jouw niet écht begrijpt. Je kan ook het gevoel krijgen dat makelaar er meer voor zijn eigen gewin is dan voor jouw. Als het niet lekker aanvoelt, zoek dan verder. Want zeker in het geval van het kopen van een huis is haastig spoed zelden goed. Wij hebben het geluk gehad dat we bij de juiste makelaar in Almelo heb aangeklopt. Zei hebben ons uitstekend op weg geholpen in het vinden van een huis.

Aan de slag

As het eerste gesprek je is bevallen et de makelaar, dan kan je overgaan tot actie. De aankoopmakelaar gaat opzoek naar jouw ideale woning. Vervolgens kom je in een fase waar je veel bezichtigingen moet doen. Heb je dan eenmaal je droomhuis gevonden? Dan ga je samen met de aankoopmakelaar een strategie bepalen over het bod. Doe dit ook zorgvuldig. Alleen als jij volledig achter de voorwaarden staat moet je akkoord geven op het uitbrengen van het bod.