Wat kun je allemaal zelf maken in je eigen tuin?

Met de hele corona pandemie krijgen veel mensen de behoefte om een nieuwe hobby te zoeken. Zo gaan mensen leren schaken, haken, breien of ze pakken een oude hobby op. Eentje daarvan kan zijn zelf dingen in elkaar zetten. Bijvoorbeeld stoelen, tafels, banken of zelfs een tuinhuis. Maar wat kun je nou in je eigen tuin zelf maken? Daar kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

 

Stoelen

Een makkelijk iets wat je zelf kunt maken zijn nieuwe tuinstoelen. Veel stoelen die je in een winkel kunt kopen zijn of niet mooi, of ze zijn mooi. Alleen hebben deze vaak een groot prijskaartje aan zich hangen. Daarom kun je ervoor kiezen om zelf tuinstoelen in elkaar te zetten. Door het zelf te doen kun je je eigen draai aan een stoel geven. Dit is bij stoelen uit de winkel niet het geval. Naast dat je de stoelen een eigen draai kunt geven is het zelf maken van stoelen vaak nog eens een stuk goedkoper.

 

Tuintafels

Ook tuintafels kun je zelf maken. Een tuintafel kopen bij de winkel kan redelijk veel geld kosten wanneer dit een goede tafel is. Maar als je het zelf doet ben je veel goedkoper uit. Tevens kun je, net als bij de stoelen, een eigen draai aan de tafel geven. Wat ook een groot voordeel van het zelf maken van je eigen tafel is, is dat je weet hoe groot elk stuk is die je eventueel moet vervangen. Is er bijvoorbeeld een poot aan het rotten? Dan kun je die heel gemakkelijk vervangen doordat je weet van welk hout het is gemaakt en de dimensies.

 

Tuinhuis

Ben je nou echt heel handig en creatief? Dan kun je zelfs ervoor kiezen om zelf een tuinhuis in elkaar te zetten. Een pakket kopen is vaak makkelijker doordat alle dimensies al goed zijn, je hoeft het alleen nog in elkaar te zetten. Ben je alleen iemand die niet stil kan zitten en het liefst wil klussen? Zoek dan voorbeelden op van tuinhuisjes en ga deze zelf namaken. Voor het bouwen van een tuinhuis heb je natuurlijk ook verschillende soorten gereedschap nodig. Jespers Machinehandel heeft een groot aanbod gereedschappen die je kunt kopen of huren. Zo heb jij binnen de kortste tijd een prachtig tuinhuisje in je tuin staan.