Wat moet je weten over hoepelen?

Steeds meer mensen gaan hoelahoepen tegenwoordig tijdens hun workout. Dit is heel begrijpelijk want hoepelen is mega goed voor je lichaam. Je traint je buik en verbetert je conditie aanzienlijk. Waar moet je allemaal op letten als je ook wilt beginnen met hoepelen en waar is het nou zo goed voor? Alles wat je moet weten over hoepelen, lees je in dit artikel. 

Welke spieren train je tijdens het hoepelen? 

Wanneer je hoepelt, draai je de hoepel ritmisch rond je middel en heupen. Om te zorgen dat de hoepel uit het assortiment van Hoelahoepfitness niet op de grond valt, moet je doorgaan met deze beweging en je lichaam aangespannen houden. Vooral je buikspieren moeten dan hard werken. Je traint vooral de volgende spieren: 

 

  • Je rechte buikspieren: de rechte buikspieren zijn belangrijk voor een goede lichaamshouding en zijn visueel ook verantwoordelijk voor een sixpack. Deze spieren zorgen ervoor dat je jouw borst naar je benen kan bewegen en je bovenlichaam kunt buigen. 
  • De schuine buikspieren: schuine buikspieren zijn verantwoordelijk voor het samentrekken van je buik en het laten zakken van de ribben. Ook kan je door deze spier goed inademen en uitademen. 
  • De onderrugspier: de voornaamste taak van de onderrugspier is het strekken van de wervelkolom. Bij het hoepelen, ondersteunen ze ook echt de rechte houding. 

 

Buiten dat je buik- en rugspieren goed onderhanden worden genomen tijdens het hoepelen, worden ook je been- en bilspieren aangepakt. Dit komt doordat je knieën licht gebogen zijn. 

Kan je afvallen door te hoepelen? 

Wanneer je gaat hoepelen, is dit niet alleen goed voor slanke taille, je verbrandt er ook heel wat calorieën mee. Per uur verbrand je 300 kcal. Je kan het hoepelen heel goed toevoegen aan jouw training, maar je zult van het hoepelen alleen niet meteen veel gaan afvallen. Een goede combinatie van verschillende bewegingsoefeningen zorgt er wel voor dat je afvalt en daar kan hoepelen dus wel zeker bijhoren!