Wat voor glazen zijn er voor een veranda?

Wanneer je het hele jaar door wilt genieten van je terrasoverkapping, dan doe je er goed aan om een veranda met glazen wanden te plaatsen. In dit artikel gaan we dieper in op de soorten glas die je kunt aanschaffen om je veranda helemaal naar wens te maken.

Goede isolatie

Wanneer je graag geniet van lekkere warme dagen en avonden in de veranda, of het nu zomer of winter is, dan moet je de glazen wanden goed isoleren. Wanneer je een glazen schuifwand gaat kopen, doe je er daarom goed aan om te letten of het om dubbel glas of HR glas gaat. HR staat voor hoog rendement en het isolerend vermogen wordt aangegeven met plusjes. Zo zijn wanden van HR++ of HR+++ glas perfect voor een veranda; ze hebben een verbeterde coating en isoleren daarom een stuk beter. HR+++ is het beste van het beste, maar is daarom wel wat duurder.

Geniet van privacy

Wanneer je een veranda met glazen wanden plaatst, dan kun je kiezen voor getinte glazen. Het voordeel hiervan is, dat je te allen tijde kunt genieten van complete privacy in de veranda. Met getinte glazen kun je zelf naar buiten maken, maar anderen kunnen niet bij jou naar binnen kijken. Zo heb je echt een plekje voor jezelf! Getinte glazen wanden zijn wel een stukje duurder dan gewoon glas, maar dan heb je ook wat.

Helder glas

Hoef je niet per sé getinte glazen of wil je naar buiten kijken zonder dat de kleuren wat gedempt worden? Dan past een veranda met schuifpuien van helder glas goed bij jouw wensen. Bij helder glas kan je ook kiezen voor dubbel glas of glas in het HR segment; de term helder glas doet dus niks af aan de isolatie. Ga je voor helder glas, houd er dan rekening mee dat je de ramen goed moet blijven wassen voor het beste zicht naar buiten. Ook maakt helder glas het onderhoud van de veranda wat makkelijker, omdat je goed kunt zien of er vocht tussen de ramen zit; zo ben je er op tijd bij en kun je een vroegtijdige vervanging van de glazen wanden voorkomen.