Wat zijn de populairste clouddiensten van dit moment?

Ben je op zoek naar goede clouddiensten om voor jezelf of jouw onderneming te gebruiken? Bijvoorbeeld voor informatieopslag en het snel delen van bestanden? Dan valt er tegenwoordig veel meer te kiezen dan enkel de bekende clouddienst van Google. Deze keuze op het gebied van clouddiensten, beschikbaar via ICT-dienstverleners als Asista.nl, is tegenwoordig erg breed. In deze blog kun je lezen wat op dit moment de meest populaire clouddiensten zijn onder particulieren en bedrijven. Er zit vast wel een geschikte clouddienst tussen die naadloos aansluit op jouw of jullie wensen!

Google Drive: voor bestanden & foto’s

We beginnen met een van de meest bekende clouddiensten, namelijk Google Drive. Deze cloudservice bestaat feitelijk uit twee soorten diensten, namelijk Google Drive en Google Photos. In Drive kunnen bestanden opgeslagen worden, zoals pdf-documenten, Excelbestanden, Worddocumenten, et cetera. Ook is de Drive-opslagruimte ideaal om films in te bewaren. In Google Photos kunne er online foto’s bewaard en bewerkt worden. Samen met Gmail mogen gebruikers tot 15GB gratis opslagruimte gebruiken.

iCloud: de cloudservice van Apple

Een andere bekende clouddienst, beschikbaar via Asista.nl, is iCloud. Deze clouddienst is van het bedrijf Apple en biedt gebruikers die een Mac, iPhone of iPad gebruiken gratis 5GB aan opslagplek aan. Hiervoor is het wel nodig om een zogenaamd ‘Apple ID’ te hebben. Voor een euro per maand kun je de opslagcapaciteit van iCloud uitbtreiden tot 50 GB.

OneDrive: de opslagservice van Microsoft

In een overzicht van veelgebruikte clouddiensten mag OneDrive uiteraard niet ontbreken. Deze opslagservice van Microsoft is erg populair, hoewel de opslagruimte met 5GB eigenlijk behoorlijk beperkt is. Maar OneDrive is gebruiksvriendelijk en voor 2 euro per maand kun je een opslagruimte van 100GB krijgen. Dat is ruim voldoende om veel grote bestanden online op te kunnen slaan!

Dropbox: een behoorlijk onafhankelijke dienst

Een andere clouddienst is Dropbox. Deze service is vrij onafhankelijk, want het is niet specifiek gekoppeld aan een bepaald merk of apparaat. Bestanden die in Dropbox opgeslagen worden, zijn altijd en overal op te halen. Met een gratis opslagruimte van 2GB kun je hier de nodige bestanden in kwijt, maar wel aanzienlijk minder dan in andere cloudservices. Kies je voor Dropbox Plus, wat 10 euro per maand kost, dan beschik je over een indrukwekkende opslagruimte van 2TB.