Zit uw vaarseizoen er al weer op? Zoek een winterstalling!

Het wordt herfst en dat betekent dat het vaarseizoen er weer op zit. Brengt u uw boot naar de winterstalling of blijft uw boot in het water liggen? Uw boot kan in het water blijven liggen maar vaak is dit dankzij weersomstandigheden niet heel erg ideaal. Bij een winterstalling kunnen professionals uw boot winterklaar maken. Zij hebben de kennis en materialen in huis om uw boot goed na te lopen en eventuele onderhoud door te voeren. U heeft er geen omkijken meer naar. Vaak zijn de stappen die u moet nemen om een boot winterklaar te maken vaak hetzelfde. Wanneer een geslaagde vaarseizoen ten einde komt is het de perfecte tijd om uw boot winterklaar te maken. Ook wanneer uw boot overwintert in het water is het belangrijk om de boot na te lopen en beschermen tegen de kou.

 

Uw boot heeft onderhoud nodig!

Ongeacht welke boot u heeft, het heeft op den duur reguliere onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat uw boot een stuk langer meegaat. Jaarlijks onderhoud voorkomt schade en verkleint de kans dat u stil komt te staan op water. Bij een deskundige winterstalling krijgt u de optie om uw boot te laten onderhouden door een professional die alles weet over vaarveiligheid en onderhoud. Het is wel aan te raden om vroeg op zoek te gaan naar een geschikte winterstalling bij u in de buurt.

 

Geef uw buitenboordmotor een grondig onderhoud!

Tijdens een winterstalling is het van belang om uw buitenboordmotor een grondig onderhoud te geven. Dit is bij wijze van spreken het hart van uw boot. Zelfs als u weinig vaaruren heeft gemaakt is het aan te raden om uw buitenbordmotor te onderhouden. Mocht het stil komen te vallen dan is een buitenboordmotor een stuk lastiger om te vervangen. Een winterstalling zal ieder onderdeel van uw motor het nodige stukje onderhoud geven waardoor uw buitenboordmotor en stuk langer zal meegaan. Het is daarom aan te raden om minstens een keer per jaar uw buitenboordmotor te laten onderhouden.

Is uw boot toe aan onderhoud?

Heeft u interesse om uw boot te laten onderhouden en te stallen door een professional? Neem dan contact op met een watersport specialzaak met een winterstalling. Zij hebben de expertise in huis om allerlei verschillende type boten te onderhouden. Het is altijd aan te raden om op tijd op zoek te gaan naar een geschikte stalling in de buurt. Want u wilt natuurlijk verzekerd zijn van een plek in een stalling. Mocht u reparaties nodig hebben? Dan is in een watersport speciaalzaak altijd iemand aanwezig die uw boot kan repareren. Eventueel kunt u tweedehandse boten bekijken en kopen indien u daar interesse voor heeft. Heeft u nog vragen? Laat u adviseren door een medewerker van een watersport speciaalzaak!