Zo maak je de beste foto’s voor op Funda

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen terwijl je door Funda aan het scrollen was: foto’s van rommelige kastjes, een losse toiletpot of loshangend behang. Dit is natuurlijk niet de beste manier om jouw huis te presenteren. Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk om goede foto’s te (laten) maken. Zo krijgen de potentiële kopers een goed beeld van de woning en dit zorgt ervoor dat ze jouw huis eerder komen bezichtigen. 

Ruim je huis op 

Het klinkt zo logisch om je rommel op te ruimen voor je jouw huis gaat fotograferen. Toch komt het nog vaak voor dat er rommelige tafels of vieze keukens te zien zijn op foto’s. Om dit te voorkomen is het aan te raden om je hele huis even goed te bekijken. Stop al het speelgoed van de kinderen even in de kast of in opbergdozen als je jouw huis wilt verkopen bij De Huizenbemiddelaar Zundert. Verplaats het liefst ook even de katten krabpaal en de kattenbakken. Mensen vinden het vaak niet fijn om te weten dat er een huisdier woont in het huis waar ze interesse in hebben. Zorg ook dat er geen merken zichtbaar zijn. Haal dus je flessen douchegel even uit de douche en berg ook de handzeep even netjes op in het keukenkastje. 

Zorg dat de foto’s aan de eisen voldoen 

Foto’s die op Funda geplaatst worden, moeten aan een aantal eisen voldoen. Een voorbeeld hiervan is dat de woning in actuele staat gefotografeerd moet worden. Ook mogen er geen beelden geplaatst worden waarin reclameborden, teksten of telefoonnummers zichtbaar zijn. De foto’s mogen daarnaast ook niet bewerkt worden. Niemand heeft er wat aan om het beeld van een huis te verdraaien en om dit te voorkomen zijn er dus regels opgesteld. Als je zeker wilt weten dat je goede foto’s plaatst, is het aan te raden om niet op een fotograaf te besparen. Slechte, onscherpe foto’s kunnen ervoor zorgen dat je als verkoper duizenden euro’s misloopt. Dit is natuurlijk zonde, dus investeer in een goede fotograaf die vaker woningen heeft gefotografeerd. 

Wil jij jouw huis verkopen? 

Ben jij nog op zoek naar een goede makelaar om je te ondersteunen bij de verkoop van jouw huis? Kijk dan zeker eens naar De Huizenbemiddelaar Zundert. Zij hebben alle kennis van de woningmarkt en ondersteunen je in het hele traject.